Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorLandfald, Bjarne
dc.contributor.authorErnstsen, Marita Holm
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorTidemann, Even
dc.date.accessioned2018-12-10T10:29:41Z
dc.date.available2018-12-10T10:29:41Z
dc.date.created2015-01-26T15:50:52Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.isbn978-82-7251-639-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576844
dc.description.abstractMikroorganismer antas å påvirke utviklingen av lukt og smak i tørrfisk, men det er lite er kjent om hvilke organismer som dominerer under tørkeprosessen. Samtidig er mikrobielle forhold er også antatt å være essensielle for utviklingen av mucoso, som er en kvalitetsfeil i tørrfisk der deler av fiskemuskelen blir oppløst og slimaktig. Slike partier må skjæres bort under bløtingsprosessen. Denne undersøkelsen tok sikte på å studere og sammenligne bakterieveksten i mucoso-muskel med muskel uten mucoso fra samme fisk. Torsk ble hengt til tørk på Røst og 5 fisk tatt ned i 4 omganger utover i tørkeperioden (etter 19, 32, 46 og 67 dager). Under tørkeprosessen ble det ikke registrert utvikling av mucoso i nevneverdig grad for prøvefisken (kun ved første uttak), men det ble analysert på muskel fra områder der mucoso vanligvis dannes. Kimtallsverdiene stabiliserte seg på rundt 107 bakterier per g for alle muskelprøver etter om lag 5 ukers tørking, og høyeste verdier ble målt i prøver tatt fra mucoso-områdene. Av 17 tilfeldige isolater fra begge typer vev ble hele 15 identifisert som Psychrobacter. Denne slekten synes derfor å være et sentralt innslag i floraen i sein fase av tørkingen og kan være nøkkelorganismer både for dannelsen av smak/lukt-komponenter og mucoso.
dc.description.abstractRapport/Report 8/2008 English summary
dc.description.abstractBakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=89WPaKrGfpoLg%2bqPkpRuquJhvxTedKTkxZOdQZhwWok%3d&docid=0faa4e297455e496f8e09c82611b1770e
dc.titleBakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
dc.title.alternativeRapport/Report 8/2008 English summary
dc.title.alternativeBakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber14
dc.source.issue8/2008
dc.identifier.cristin1207702
dc.relation.projectNofima AS: 20276
dc.relation.projectNofima AS: 20280
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 174023
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 452012-2
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel