Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorKristiansen, Frank
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.date.accessioned2018-12-10T10:29:21Z
dc.date.available2018-12-10T10:29:21Z
dc.date.created2015-02-03T15:44:21Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.isbn978-82-7251-650-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576841
dc.description.abstractRåstoffet var ikke typisk ”loddetorsk” med hensyn til åteinnhold, kondisjonsfaktor og leverinnhold. Under 4 uker sulting gikk kondisjonsfaktoren (rund og sløyd) og leveprosenten ned. Produksjonsforsøkene med post-rigor råstoff gav ikke sikkert grunnlag for å si at sulting reduserte filetspalting, men indikerte at andelen av ikke/lite spaltet filet økte og at andelen av mye spaltet filet ble redusert. Det som entydig redusert filetspalting var filetering før fisken gikk inn i rigor mortis. I alle prøveuttakene under sulting førte filetering pre-rigor til at nær 100 % av filetene var minimalt eller ikke spaltet. Pre-rigor filetering gav også høyest andel loins regnet av samlet produktvekt. I første lagringsforsøket, før sulting, hadde pre-rigor loins høyere drypptap under lagring etter filetering enn loins produsert post-rigor. I det siste lagringsforsøket, etter 4 uker sulting, var det ikke forskjell i drypptap mellom post- og pre-rigor prosesserte loins. Under lagring etter filetering var pH i filetene som var skåret av sultet råstoff, både post- og pre-rigor, høyere enn i filetene som ble skåret før sultingen startet. Det relativt høye pH nivået etter 4 uker sulting bidrar til å forklare hvorfor særlig pre-rigor loins nå kom ut med lavere drypptap enn i forsøket før sulting. Både før og etter sulting hadde pre-rigor produserte fileter noe lengre holdbarhet etter filetering og bedre kvalitet enn post-rigor filetene, både mikrobiologisk, kjemisk (TVN) og sensoriske (rå prøver).
dc.description.abstractSulting og pre rigor filetering av loddetorsk. Effekt på filetspalting, drypptap og holdbarhet
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=beO1lwp8DEapl8rjS%2fRbAdX%2fKy3z%2fyoMpmQdzoJuGfs%3d&docid=0dfdc602d362c4cbd9f2e735a3d24c67d
dc.titleSulting og pre rigor filetering av loddetorsk. Effekt på filetspalting, drypptap og holdbarhet
dc.title.alternativeSulting og pre rigor filetering av loddetorsk. Effekt på filetspalting, drypptap og holdbarhet
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber23
dc.source.issue19/2008
dc.identifier.cristin1216435
dc.relation.projectNofima AS: 20576
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel