Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorMidling, Kjell Øyvind
dc.contributor.authorAas, Kåre
dc.date.accessioned2018-12-10T09:19:28Z
dc.date.available2018-12-10T09:19:28Z
dc.date.created2015-04-23T10:45:41Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.isbn82-7251-552-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576797
dc.description.abstractForsøk i Lofoten, Vesterålen og Finnmark viser at torsk og hyse blir påført skader under fangst som i betydelig grad kan redusere produktutbytte og –kvalitet, og dermed verdien av råstoffet, i produksjon av fersk filet. Generelt var garntorsk så skadet under fangst at den ikke var egnet til fersk filet. Det var mindre skader på torsk fisket med fløytgarn i Øst Lofoten enn med bunngarn i Vest Lofoten. Mer torsk fra fløytgarn kan derfor anvendes til filet. Uansett redskapstype (garn, line, snurrevad, juksa og trål) var torsken som ble undersøkt i Finnmark (Båtsfjord) bedre utblødd enn i Lofoten og Vesterålen. Fangstene som ble undersøkt i Båtsfjord var sløyd og kjølt om bord, mens både torsk og hyse ble landet usløyd i Vesterålen og Lofoten. Torsk og hyse fra line og juksa var kvalitetsmessig best egnet til produksjon av fersk filet og loins. Høtthogg i loins/rygg var den fangstskaden som i størst grad reduserte produktutbyttet fra torsk og hyse fisket med line. Det var store forskjeller mellom fartøyene med hensyn til frekvensen av alvorlige høtt-/krokskader. Kvaliteten på loins av hyse fra line som sto lenge i sjøen var dårligere (mer rød) enn tilsvarende fra line med kort ståtid. Både for torsk og hyse var det kvalitetsforskjell på fersk loins avhengig av om råstoffet var fisket med snurrevad eller line. Særlig hyse som var fisket med snurrevad var mer rød og spaltet, noe som reduserte loinsutbyttet.
dc.description.abstractFangstskader på råstoffet og kvalitet på fersk filet
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=zWGH9tAyie0AU3w1%2bzLErKvRYEl2QfUQHs6LZ5Zh6%2f4%3d&docid=00ee1910f78c24c32bc223e3127e3201f
dc.titleFangstskader på råstoffet og kvalitet på fersk filet
dc.title.alternativeFangstskader på råstoffet og kvalitet på fersk filet
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber30
dc.source.issue4/2005
dc.identifier.cristin1238665
dc.relation.projectNofima AS: 20002
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 158887
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel