Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLauritzsen, Kristin
dc.contributor.authorGundersen, Bjørn
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorSivertsen, Agnar Holten
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorWang-Andersen, Jarle
dc.contributor.authorPedersen, Kjetil
dc.contributor.authorErsvær, Trond
dc.contributor.authorDørum, Grethe Kvåle
dc.date.accessioned2018-12-10T09:18:26Z
dc.date.available2018-12-10T09:18:26Z
dc.date.created2015-04-22T15:26:26Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-7251-601-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576785
dc.description.abstractGodt betalende europeiske markeder etterspør hovedsakelig klippfisk fra torsk fordi den har en lys farge. Klippfisknæringen ønsker derfor å bedre fargen på dagens seiprodukter for å få tilgang til disse markedene. Målet med prosjektet var å undersøke mulighetene for å produsere hvitest mulig klippfisk fra sei. Det ble gjennomført 20 ulike forsøksserier på ferskt og fryst råstoff hvor man varierte antioksidanttypen, fosfatkonsentrasjonen og produksjonstemperaturen gjennom salteprosessen. Hver forsøksserie bestod av 20 flekte sei. Man klarte ikke å produsere en lysere klippfisk fra sei ved hjelpa av antioksidanttypene, antioksidantmengdene og fosfatkonsentrasjonene som ble undersøkt, sammenlignet med kontrollen som ble saltet med ordinært sjøsalt. Antioksidanttypene påvirket fargen til klippfisk fra både fryst og ferskt råstoff. Sitronsyre ga den lyseste klippfisken, men den ble ikke vesentlig lysere enn kontrollfisken og i tillegg ble den mest harsk. Tocoferol + ascorbat blandingen ga den mørkeste klippfisken, men den ble likevel minst harsk. Innholdet av flyktig nitrogen økte i alle klippfiskprøvene under 8 måneders kjølelagring og spesielt mye i klippfisken framstilt med tocoferol + ascorbat i saltet. Lav produksjonstemperatur (2ºC) ga et 3-4% høyere saltfiskutbytte enn høy temperatur (20ºC).
dc.description.abstractRapport/Report 25/2006 English summary
dc.description.abstractEffekter av antioksidanter på klippfisk fra sei
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=KkWClPZ141nOqD%2fBvNriUbf%2fwrSypXwzKjg2fpylw9I%3d&docid=0458d4b6a53c344efa4fcff29ec69af1b
dc.titleEffekter av antioksidanter på klippfisk fra sei
dc.title.alternativeRapport/Report 25/2006 English summary
dc.title.alternativeEffekter av antioksidanter på klippfisk fra sei
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber55
dc.source.issue25/2006
dc.identifier.cristin1238577
dc.relation.projectNofima AS: 20164
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,2,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameBioLab
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel