Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.date.accessioned2018-12-10T09:17:24Z
dc.date.available2018-12-10T09:17:24Z
dc.date.created2015-04-17T12:16:32Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-7251-576-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576777
dc.description.abstractI kjølvannet av en mer intensiv produksjon av oppdrettstorsk vil et interessant biprodukt være lever. I dette forsøket er den sensoriske og kjemiske kvaliteten av torskelever fra villfanget torsk og oppdrettstorsk sammenlignet i tre uttak; vår, sommer og høst. Den sensoriske analysen ble utført på hermetisert lever og de kjemiske analysene på fersk lever. Resultatene fra de sensoriske analysene viste få forskjeller mellom lever fra vill torsk sammenlignet med lever fra oppdrettstorsk. Generelt kan en med andre ord si at spisekvaliteten av hermetisert lever fra villfanget torsk og oppdrettstorsk er lik. Utfra resultatene av de kjemiske analysene vil det å spise lever fra oppdrettstorsk ha lik eller bedre helseeffekt i forhold til de helsebringende umettede fettsyrene.
dc.description.abstractTotalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Zoj32DBKJAYjPB7PEBOJzT5COVmhSGCvbcF%2b0YuHnXU%3d&docid=018478742d08e4138b0ce1f6c2ad80ac2
dc.titleTotalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
dc.title.alternativeTotalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber15
dc.source.issue3/2006
dc.identifier.cristin1237781
dc.relation.projectNofima AS: 20088
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel