Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLauritzsen, Kristin
dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorSivertsen, Agnar Holten
dc.contributor.authorGundersen, Bjørn
dc.date.accessioned2018-12-10T09:15:12Z
dc.date.available2018-12-10T09:15:12Z
dc.date.created2015-04-23T13:03:16Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.isbn82-7251-554-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576768
dc.description.abstractProsjektets mål var å avdekke noen av årsakene til gulbrun og rød misfarging av klippfisk fra sei og teste ut noen produksjonsbetingelser som eventuelt kunne motvirke en slik misfarging. Det er påvist en klar positiv sammenheng mellom gulbrun misfarging og ikke-enzymatisk fettoksidasjon i nyprodusert klippfisk fra sei (lagret 1 måned). Klippfisken ble kraftig misfarget når den ble saltet med sjøsalt med et økt kalsiuminnhold. Det ser ut til å ha sammenheng med den raske og kraftige reduksjonen av pH som ble påvist i fiskekjøttet. Nest etter saltsammensetningen var produksjonstemperaturen den viktigste prosessbetingelsen med hensyn på vektutbyttet, misfargingen og fettoksidasjonen av fiskekjøttet. Høy produksjonstemperatur ga et lavt vektutbytte som saltfisk og klippfisk men samtidig høy hvithet på og et høyt protein og flyktig nitrogeninnhold i klippfisken. I løpet av 8 måneders kjølelagring ved +4ºC økte gulheten, innholdet av flyktige nitrogenforbindelser og fluorescensen samtidig som muskel-pH sank i fiskekjøttet.
dc.description.abstractRapport/Report 6/2005 English summary
dc.description.abstractMisfarging av klippfisk fra sei
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=er2hw4hcC%2fYfriPPzGu4DVQUCohNZlJeS7T9Sk5Y7CI%3d&docid=0f487ee1c058f435e9212d55434229091
dc.titleMisfarging av klippfisk fra sei
dc.title.alternativeRapport/Report 6/2005 English summary
dc.title.alternativeMisfarging av klippfisk fra sei
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber47
dc.source.issue6/2005
dc.identifier.cristin1238700
dc.relation.projectNofima AS: 8595
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel