Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorRichardsen, Roger Norvald
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.date.accessioned2018-12-10T08:06:00Z
dc.date.available2018-12-10T08:06:00Z
dc.date.created2015-01-02T11:01:36Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.isbn82-7251-496-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576732
dc.description.abstractRund sild og filet av sild fryselagret ved – 30 C i 12 måneder i ulike emballasjeløsninger ble analysert for vektendring, harskning, farge og mikrobiologisk kvalitet. Sild ble pakket i tradisjonell pakning og vakuumpakning med og uten tilsetning av saltlake. I tillegg ble lagringstiden før innfrysing samt innfrysningstiden variert for rund sild. Konvensjonelt pakket sild var vesentlig mer harsk enn vakuumpakket sild allerede etter 3 måneders lagring, særlig for filet. Gjennom hele lagringsperioden ble vakuumpakket råstoff sensorisk vurdert som svakt harsk, mens konvensjonelt pakket rund sild og filet ble vurdert som henholdsvis betydelig og meget harsk. Resultatene ble støttet av de kjemiske analysene. Lagring i lake så ut til å gi noe hvitere muskel for både filet og rund sild, men forskjellene mellom gruppene var små. Tilsetning av lake ved vakuumpakking av filet så ut til å redusere eller hindre utvikling av gammel/emmen lukt. Det så ut som om direkte innfrysing var mer gunstig med tanke på harskning enn lagring i 4 timer før innfrysing, i tillegg til at lagring i vakuumpakning var mer gunstig enn i forseglet emballasje med luft tilstede. Den mikrobiologiske kvaliteten til sild var god gjennom hele lagringstiden, der filet hadde et kimtall på <104 CFU/g mens det ikke ble registrert bakterier i rund sild (<102 CFU/g).
dc.description.abstractRapport/Report 13/2002 English summary
dc.description.abstractKvalitetsanalyser av sild. Vakuumpakking av rund sild og sildefilet tilsatt lake før fryselagring
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=6puekJLSzEn76csiJbJgH9siiCfrrxWIveuz4lOTq1E%3d&docid=0c399ea59729d4055ba7e36eb1c0cd454
dc.titleKvalitetsanalyser av sild. Vakuumpakking av rund sild og sildefilet tilsatt lake før fryselagring
dc.title.alternativeRapport/Report 13/2002 English summary
dc.title.alternativeKvalitetsanalyser av sild. Vakuumpakking av rund sild og sildefilet tilsatt lake før fryselagring
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber25
dc.source.issue13/2002
dc.identifier.cristin1189661
dc.relation.projectNofima AS: 9410
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,0,0,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameNOFIMA
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel