Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLangsrud, Solveig
dc.contributor.authorMøretrø, Trond
dc.date.accessioned2018-12-10T07:57:51Z
dc.date.available2018-12-10T07:57:51Z
dc.date.created2018-12-04T15:32:57Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-82-8296-574-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576722
dc.description.abstractATP-metoden kan brukes som et supplement til, men ikke erstatte mikrobiologisk renholdkontroll og/eller prøvetaking for Listeria. ATP-metoden for renholdskontroll i produksjonsanlegg for laks/ørret kan benyttes for å påvise rester av smuss fra råvarer/produkt på produksjonsutstyr. Metoden er mindre sensitiv i avdelinger med mye fettrikt smuss eller rester av salt eller røyksyre. ATP-metoden er særlig sensitiv for påvisning av blodrester eller varmebehandlet produkt. Bakterier i nivåer relevant for renholdskontroll har ikke i seg selv nok ATP til at de påvises med å måle ATP. Lave ATP-verdier er ikke en garanti for at bakterievekst ikke kan forekomme og høye ATP-verdier betyr ikke nødvendigvis at man har bakterier tilstede eller at det er et punkt hvor bakterier kan vokse til høye nivåer. ATP-metoden kan anbefales brukt som en rask og relativt rimelig metode for å måle om renholdet er effektivt, men grenseverdier for avvik må tilpasses hver bedrift, avdeling og prøvepunkt. Metoden erstatter ikke ordinære mikrobiologiske analyser for Listeria eller kimtall.
dc.description.abstractForebygging av Listeria i produksjonsanlegg for laks ─ Faglig sluttrapport
dc.description.abstractPreventing Listeria establishment in production of Salmon
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/Ef5wIX6-P5tPs-iweKkRZ78BKRJRbcqo52QPv_37JLL5GA
dc.titleForebygging av Listeria i produksjonsanlegg for laks ─ Faglig sluttrapport
dc.title.alternativePreventing Listeria establishment in production of Salmon
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber26
dc.source.issue36/2018
dc.identifier.cristin1639077
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901330
dc.relation.projectNofima AS: 11843
cristin.unitcode7543,3,4,0
cristin.unitnameTrygg og holdbar mat
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel