Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorSkjerdal, Taran
dc.contributor.authorOlsen, Jan-Vidar
dc.date.accessioned2018-11-26T11:29:29Z
dc.date.available2018-11-26T11:29:29Z
dc.date.created2015-01-02T14:37:04Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.isbn82-7251-509-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2574825
dc.description.abstractDenne rapporten er finansiert gjennom Fiskeridepartementets satsing på ”Produktutvikling og Næringsmiddelteknologi for fiskeindustrien”. Hyse er et problematisk råstoff å håndtere ved at den lett blir bløt. Begrepet bløt hyse relateres både til at muskelen er bløt og at muskelen spalter lett når en skjærer filet. For industrien er spaltningen som hovedsakelig oppstår under skinningen av filetene det store problemet. Problemet er størst på sommerstid med mye åte og høye temperaturer, men er tilstede hele året ved at islagret hyse etter 4-6 dager ikke tåler maskinell skinning uten å spalte. I dette arbeidet er det forsøkt å kartlegge problemet gjennom samtaler med folk i næringen og med innledende forsøk for å karakterisere hysemuskel, etablere metode for gradering, behandle rund hyse før filetering og for å reparere spaltet filet. I dette arbeidet er det ikke kommet frem klare resultat på hvordan problemet med bløt hyse kan reduseres. Men det er kartlagt mer rundt problemstillingen og det et er kommet fram interessante resultat som bør følges opp.
dc.description.abstractRapport/Report 26/2002 English summary
dc.description.abstractBløt hyse. Innledende studier
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=%2bNpkKzAqPZIeynybv2cxcjRqOiIBbqNx%2ffx%2fkrEYpb8%3d&docid=0bd8a7a5dabc447d59627499370bbdcbc
dc.titleBløt hyse. Innledende studier
dc.title.alternativeRapport/Report 26/2002 English summary
dc.title.alternativeBløt hyse. Innledende studier
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber26
dc.source.issue26/2002
dc.identifier.cristin1189780
dc.relation.projectNofima AS: 3073
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel