Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSiikavuopio, Sten Ivar
dc.contributor.authorDale, Trine
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.date.accessioned2018-11-26T11:28:10Z
dc.date.available2018-11-26T11:28:10Z
dc.date.created2015-01-02T12:35:31Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.isbn82-7251-497-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2574820
dc.description.abstractKråkebollefôret utviklet på Fiskeriforskning er et proteinrikt fôr som gir en rask gonadevekst. Tilbakemeldingene på oppfôret kråkebolle fra markedet har vært positive når det gjelder gonadefarge, konsistens og gonadeinnhold, men det er blitt påpekt at enkelte parti kråkebolle har hatt en uønsket bitter bismak. Vi ønsket derfor å undersøke effekten av fôrsammensetning og fôringsregime på gonadekvalitet hos kråkebolle. Fôrvariantene vi undersøkte hadde forskjellig protein og karbohydratinnhold. Vi undersøkte videre ulike fôringsregimer som bestod av ulike kombinasjoner av disse fôrvariantene. Oppfôrede kråkeboller ble sammenliknet med ville da ville kråkeboller i denne sammenheng representerer den ønskede kvalitet. Etter oppfôring ble et sensorisk panel brukt til å evaluerte gonadekvalitet på tolv på forhånd definerte sensoriske egenskaper. Det var ingen signifikante forskjeller mellom forsøksgruppene med hensyn på gonadevekst. Resultatene fra den sensoriske sammenlikningen viste at forsøksgruppen som gikk på fôrvariant/fôringsregime med lavest protein/karbohydrat forhold produserte gonader som ikke var signifikant forskjellig fra ville kråkeboller. På egenskapen bitter smak var forsøksgruppen som gikk på fôrvariant/fôringsregime med høyt protein/karbohydratinnhold den eneste som skilte seg negativt fra ville. Gonadeveksten var tilfredsstillende for alle forsøksgruppene, noe som indikerer at vi med utgangspunkt i dette fôret har betydelig rom for å forbedre gonadekvaliteten ved å redusere protein/karbohydrat forholdet uten at det går på bekostning av gonadevekst.
dc.description.abstractRapport/Report 14/2002 English summary
dc.description.abstractEffekt av fôrsammensetning og fôringsregime på gonade-kvalitet hos oppfôret kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis)
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=kzoeEtAMlnDehP1EvenW0%2f4DotwQBcJ1dNxshweO9FE%3d&docid=0700b22a84b1344e2b7d8a53db7034284
dc.titleEffekt av fôrsammensetning og fôringsregime på gonade-kvalitet hos oppfôret kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis)
dc.title.alternativeRapport/Report 14/2002 English summary
dc.title.alternativeEffekt av fôrsammensetning og fôringsregime på gonade-kvalitet hos oppfôret kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis)
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber20
dc.source.issue14/2002
dc.identifier.cristin1189707
dc.relation.projectNofima AS: 6309
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel