Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorSørensen, Nils Kristian
dc.date.accessioned2018-11-22T10:03:19Z
dc.date.available2018-11-22T10:03:19Z
dc.date.created2014-12-04T15:01:58Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.isbn82-7251-461-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2574306
dc.description.abstractDet er gjennomført forsøk med 4 ulike kjølemetoder på torsk. Torsken er kjølt i 11 døgn ved å "ise i kasser", kjølt i kar med "slurry is", "is og sjøvann" og "is og ferskvann". Utbytter og kvalitet ble målt under kjølelagringen og ved produksjon av filet og saltfisk. Kjølelagringen ga en kraftig vektøkning på torsk kjølt i "is og ferskvann", "slurry" og "is og sjøvann", mens fisk iset i kasser endret lite i vekt. Etter 11 døgns kjølelagring ble det ikke målt betydelige kvalitetsforskjeller, men inntil dag 4 hadde ”slurry” og ”is-sjøvann” høyere kvalitet. Saltfiskutbyttet etter 4, 7 og 11 døgn var gjennomgående best for fisk iset i kasser. Det var ingen entydig effekt på skinne- og filetutbyttet. Både ved kjølelagring og tining av filet var det et større vekttap på torsk i is-vann blandinger, enn på torsk iset i kasser. Beregner en utbytte fra torsken kommer opp av havet er totalutbyttet best for torsken iset i is-vann blandinger. Konklusjonen er at torsk lagret i is-vann blandinger øker sterkt i vekt under lagring, og den mister bare noe av vektøkningen ved produksjon av filet og saltfisk. Totalutbyttet for fisk lagret i is-vann blandinger blir derfor høyere enn for torsk lagret i kasser.
dc.description.abstractRapport/Report 21/2000 English summary
dc.description.abstractKjøling av fersk fisk. –Effekt på vekt og kvalitet
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=z%2bzkJ22Hx%2bmD2imdiyA2gp42PvaE51PMQ%2ftNhis4cG8%3d&docid=00e9c19984722439ab254bc93a3671526
dc.titleKjøling av fersk fisk. –Effekt på vekt og kvalitet
dc.title.alternativeRapport/Report 21/2000 English summary
dc.title.alternativeKjøling av fersk fisk. –Effekt på vekt og kvalitet
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber44
dc.source.issue21/2000
dc.identifier.cristin1180989
dc.relation.projectNofima AS: 3484
dc.relation.projectNofima AS: 8503
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel