Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorHustad, Anette
dc.contributor.authorEvensen, Tor Hatten
dc.contributor.authorAgeeva, Tatiana Nikolaevna
dc.contributor.authorMartinsen, Gustav
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorOlsen, Stein Harris
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorMejdell, Cecilie Marie
dc.date.accessioned2018-11-22T10:00:46Z
dc.date.available2018-11-22T10:00:46Z
dc.date.created2018-11-20T10:12:20Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-82-8296-566-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2574293
dc.description.abstractI forsøk 1 ble det sett på hvordan elbedøving eller slagmaskin etterfulgt av mellomlagring i underkjølt vann eller luft før bløgging påvirket restblod i fisken. Slag som metode ga en relativt flat utvikling av restblod i muskelen. Gruppene behandlet med strøm hadde en økning i mengde restblod og spesielt gruppen lagret videre i luft. Kontrollgruppen hadde en klar økning av restblod ved økende mellomlagringstid i luft. I forsøk 2 viste resultatene at temperaturen på utblødningsvannet hadde lite å si for mengden restblod i fisken. I forsøk 3 skulle det undersøkes om utblødningen ble påvirket av ulike utblødningsbetingelser/metoder hvor torsken ble enten hengende eller liggende i luft eller i sjøvann. Resultatene viste at måten utblødningen foregikk på ikke var avgjørende for hvor mye blod en fikk ut av fisken og mengden restblod i fisken når den ble bløgget raskt etter bedøvelse. Allikevel var det en tendens til at gruppene som blødde ut i vann hadde høyere blod tap i prosent. I forsøk 4 viste resultatene at en fikk veldig mye blod ut av fisken på kort tid (3 minutter) det var nesten like lite restblod i fisken som ved utblødning i 30 minutter, det må påpekes at dette var en innledende test med 10 fisker i hver gruppe. Dersom blødetiden er så kort har det betydning for hvordan man innretter slaktelinjer ombord i fartøy og på land.
dc.description.abstractBedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport
dc.description.abstractStunning and bleeding of cod onboard fishing vessel – Final report
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EXg-j-WiRXRBqAa-s3sI7yYB4QwabROzNmBZdrrnhe_Wzg
dc.titleBedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport
dc.title.alternativeBedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport
dc.title.alternativeStunning and bleeding of cod onboard fishing vessel – Final report
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber36
dc.source.issue28/2018
dc.identifier.cristin1632481
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 901347
dc.relation.projectNofima AS: 12000
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel