Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorWold, Jens Petter
dc.contributor.authorAfseth, Nils Kristian
dc.date.accessioned2018-10-03T06:34:17Z
dc.date.available2018-10-03T06:34:17Z
dc.date.created2014-11-19T10:59:52Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-691-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565994
dc.description.abstractNoen kvalitetsvariasjoner i lakseråstoff er vanskelig å unngå da de kan skyldes naturlige individvariasjoner. I denne rapporten er muligheten for instrumentell måling av følgende kvalitetsegenskaper diskutert: Blod, melanin, fettinnhold og fettfordeling, pigment og farge, fettsammensetning, kjernetemperatur, bein, synlige defekter og bløt muskel. For hver av disse egenskapene er mulig teknologi for måling diskutert og status på instrumentering er gitt. De instrumentelle metodene som er diskutert er røntgen, synlig og nær infrarød spektroskopi, Raman spektroskopi, infrarød spektroskopi, NMR og høyoppløselig fargeavbildning. Konklusjonen er at de fleste kvalitetsegenskapene kan måles ved hjelp av en spektroskopivariant med unntak av beindeteksjon som krever røntgen. Synlige defekter kan i tillegg også måles ved hjelp av fargeavbildning. Felles for alle kvalitetsegenskapene, med unntak av bein, er at det enten er snakk om tilpasning av en kommersiell løsning eller en kortsiktig utvikling av teknologiløsning. Mye arbeid er allerede gjort.
dc.description.abstractStatus på instrumentering for objektiv kvalitetsdifferensiering av lakseprodukter
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=CCnFp64fdjgeGAxMGvM0WktorSUWWUdW9xaEpV%2bmO0w%3d&docid=0aa0790b09add447d89178b6c7899994c
dc.titleStatus på instrumentering for objektiv kvalitetsdifferensiering av lakseprodukter
dc.title.alternativeStatus på instrumentering for objektiv kvalitetsdifferensiering av lakseprodukter
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber14
dc.source.issue24/2009
dc.identifier.cristin1174557
dc.relation.projectNofima AS: 20843
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,3,2,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameRåvare og prosess
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel