Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorUtsi, Tove Aagnes
dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.date.accessioned2018-10-03T06:32:37Z
dc.date.available2018-10-03T06:32:37Z
dc.date.created2012-05-04T13:42:08Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-684-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565988
dc.description.abstractRapporten omfatter resultatene fra en markedstest der 30 norske kjøkkensjefer har prøvd både reinkalvkjøtt og kjøtt fra voksen rein (simle). Målsettingen med undersøkelsen var å undersøke om en introduksjon av reinkalvkjøtt som eget produkt i det norske restaurantsegmentet kan bidra til økt differensiering og verdiskapning på reinkjøtt. Resultatene viser at kjøkkensjefene synes at reinkalvkjøtt har en betydelig lysere farge før tilberedning sammenlignet med voksen rein. Videre har reinkalvkjøtt en mildere viltsmak, og det kan synes som om det er noe mørere etter tilberedning. Det var ingen forskjell i helhetsvurderingen av produktene etter tilberedning, eller i interessen for gjenkjøp av simle- og reinkalvkjøttet kjøkkensjefene har prøvd. Det var stor interesse blant kjøkkensjefene for å kjøpe reinkalvkjøtt i fremtiden. Usikkerheten for introduksjon av reinkalvkjøtt ligger i om betalingsviljen er høyere enn for ”vanlig” rein. Pris ble oppgitt som en av de viktigste faktorene i avgjørelsen om å kjøpe reinkalvkjøtt i fremtiden. Ettersom filet av rein er det dyreste produktet, virker det å være fornuftig å introdusere andre produktformer som lår, plomme og biff ved siden av filet fra reinkalv. For å utvikle reinkalv som eget produkt vil det være viktig å sikre seg at man kan tilby restaurantmarkedet et mest mulig forutsigbart produkt, både når det gjelder kvalitet og størrelse.
dc.description.abstractMarkedstest av reinkalvkjøtt i det norske restaurantsegmentet
dc.description.abstractRapport/Report 20/2009 English summary
dc.language.isonob
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttp://www.nofima.no/nyhet/2009/04/5810978039368892053
dc.titleMarkedstest av reinkalvkjøtt i det norske restaurantsegmentet
dc.title.alternativeMarkedstest av reinkalvkjøtt i det norske restaurantsegmentet
dc.title.alternativeRapport/Report 20/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber25
dc.source.issue20/2009
dc.identifier.cristin923023
dc.relation.projectNofima AS: 20553
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel