Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKarlsen, Kine Mari
dc.contributor.authorDonnelly, Kathryn Anne-Marie
dc.contributor.authorDreyer, Bent
dc.date.accessioned2018-10-03T06:29:41Z
dc.date.available2018-10-03T06:29:41Z
dc.date.created2014-11-14T15:12:21Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-672-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565972
dc.description.abstractKrav til dokumentasjon av historien til matvarer øker. Dette har ført til at myndighetene nå etablerer strengere krav slik at informasjon om matvarene kan spores gjennom hele verdikjeden. Den norske regjeringen har satt i gang et prosjekt kalt eSporing. Målsettingen med prosjektet er at man skal lage et elektronisk informasjonssystem for mat, slik at det er mulig å følge matvarer fra opprinnelse gjennom hele verdikjeden frem til forbruker. Hensikten med dette prosjektet er å undersøke statusen på sporbarhet for kornprodukter, meieriprodukter, rødt kjøtt, fiskeprodukter (oppdrett og villfanget), frukt og grønnsaker. For 53 % av produktene som er analysert var det mulig å spore ønsket informasjon gjennom hele verdikjeden – fra opprinnelse til butikk. Meieriproduktene kom best ut av undersøkelsen. 83 % av disse produktene kunne spores tilbake til gård. Etterfulgt av rødt kjøtt og fiskeprodukter, hvor 67 % av produktene kunne spores tilbake til henholdsvis gård og fiskebåt/stamfisk. 50 % av frukt og grønnsaker kunne spores tilbake til gård. Kornproduktene skåret lavest og det var ikke mulig å spore ønsket informasjon tilbake til gården for noen av de undersøkte produktene.
dc.description.abstractHvor kommer maten fra?
dc.description.abstractRapport/Report /2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=M0inLrcOhpV4mdqi7l41MrH6nus3ymlsY%2bxMXD5P6jo%3d&docid=0c1481cac349344849f46915cd1f3492a
dc.titleHvor kommer maten fra?
dc.title.alternativeHvor kommer maten fra?
dc.title.alternativeRapport/Report /2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber21
dc.source.issue8/2009
dc.identifier.cristin1173029
dc.relation.projectNofima AS: 20684
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel