Show simple item record

dc.contributor.authorKristoffersen, Silje
dc.contributor.authorKristiansen, Frank
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorOlsen, Ragnar Ludvig
dc.date.accessioned2018-10-03T06:28:35Z
dc.date.available2018-10-03T06:28:35Z
dc.date.created2014-11-18T10:57:33Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-677-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565965
dc.description.abstractI dette forsøket ble torsk fanget levende og lagret i merd hvor den ble fôret med hhv. lodde og kommersielt torskefôr i 3 måneder. Etter skånsom slakting og utblødning i 30 minutter, ble fisken sløyd og de biologiske data registrert før maskinell filetering enten pre-rigor (innen 2 timer etter død) og post-rigor (etter 4 dagers is-lagring av sløyd fisk). Det ble produsert ryggfileter (Loins) enten med eller uten skinn. Vekt og lengde på ryggfiletene ble registrert ved filetering og på dag 4, 9 og 14 for de pre-rigor produserte filetene, mens de samme målingene ble gjort på dag 9 og 14 for de post-rigor produserte filetene. Resultatene viser at pre-rigor produserte loins med skinn taper mindre vann og krymper mindre. Det var ingen signifikant forskjell i muskel pH og vanninnhold mellom de ulike gruppene. Vannbindingsevnen var signifikant lavere i pre-rigor produserte loins. Fisken som hadde fått tørrfôr hadde signifikant lysere muskel uavhengig av fileteringstidspunktet. Profesjonelle kokker vurderte kvaliteten av loins fra både den tørrfôrede og den loddeforede torsken som meget god.
dc.description.abstractTorsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
dc.description.abstractRapport/Report 13/2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=1LgExYueRavNAvetjM9tAgP8E%2bvTJXTVbjhpa4BGxoA%3d&docid=010ec63758ce9430e9bae7f8c8c4313df
dc.titleTorsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
dc.title.alternativeTorsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
dc.title.alternativeRapport/Report 13/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber16
dc.source.issue13/2009
dc.identifier.cristin1174033
dc.relation.projectNofima AS: 20458
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record