Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorPleym, Ingelinn Eskildsen
dc.contributor.authorHonkanen, Pirjo
dc.contributor.authorToften, Kjell
dc.date.accessioned2018-10-03T06:27:43Z
dc.date.available2018-10-03T06:27:43Z
dc.date.created2014-11-20T09:57:11Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-711-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565960
dc.description.abstractDenne rapporten er en del av et FHL/FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø”. Det er i dag et mangfold av ulike eller overlappende begreper som stiller nye krav til produksjonen og markedsføringen av sjømat. Et problem i denne sammenhengen er at det i liten grad er avklart hva disse begrepene innebærer i praksis og hvordan man dermed skal kunne bygge inn slike egenskaper i produksjon og markedsføring av sjømatprodukter fra Norge. Det virker derfor å være et betydelig behov for i første omgang å foreta en kartlegging og systematisering av eksisterende sertifiseringsordninger, og avdekke hvilke som kan være aktuelle for norsk sjømatnæring. Denne rapporten gjør en slik kartlegging, og prøver å gi oversikt på definisjoner av begrepet ”bærekraftig utvikling” i denne sammenheng. De viktigste sertifiseringsregimene som kan være aktuelle for norsk sjømat: Marine og Aquaculture Stewardship Council, Global G.A.P, Global Aquaculture Alliance, Friends of the Sea, Debio og Naturland. Vi har ikke funnet enhetlige definisjoner på begrepet bærekraftig sjømat, det synes snarere som at selve sertifiseringsregimene legger ramme for betydning av begrepet. Det kan være noe av årsaken til at konsumenter så vel som sjømatprodusenter er usikker på hva de ulike merkene innebærer og hvilke fordeler de gir.
dc.description.abstractHva menes med bærekraftig sjømat?
dc.description.abstractRapport/Report 34/2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=kcfFL09lx6ep0nEPnwoel06%2fZE8XhMNvAjE6vXuS8sk%3d&docid=0512b2a5d148744dd8bc6a91f01588a17
dc.titleHva menes med bærekraftig sjømat?
dc.title.alternativeHva menes med bærekraftig sjømat?
dc.title.alternativeRapport/Report 34/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber10
dc.source.issue34/2009
dc.identifier.cristin1175016
dc.relation.projectNofima AS: 20753
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel