Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTidemann, Even
dc.date.accessioned2018-10-03T06:26:59Z
dc.date.available2018-10-03T06:26:59Z
dc.date.created2014-11-20T11:59:10Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-729-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565956
dc.description.abstractTørrfiskproduksjon er en foredlingsprosess hvor klimatiske forhold påvirker produktets egenskaper sterkt. Rapporten gir en gjennomgang av forsøkene som ble gjort sesongen 2007, med sammenligning av sesongen 2006. Målingene viser at fisken kan eksponeres for høye temperaturer som følge av solstråling. Videre tyder resultatene på at kvalitetsproblemet mucoso øker når fisken tørker langsomt, og at mikroklimaet ved hjellene kan medføre at fisken får ulik temperatureksponering i samme hjell. Som for sesongen 2006 er det vist at mesteparten av vannet er fjernet etter de fire første ukene. Imidlertid har fiskekjøttet rett bak ryggbeinet omtrent uendret vanninnhold selv etter fire uker. Det er først etter fem uker at vanninnholdet begynte å synke i kjernen. Best kvalitet er oppnådd på fisk som tørker raskt etter henging, og hvor høye temperaturer i slutten av sesongen er unngått. Det er også gjort forsøk med ulik hengeretning på fisken. Det synes fordelaktig å henge fisken med ryggen mot sør fordi fisken blir jevnt bleket.
dc.description.abstractModning og lagring av tørrfisk -Sesongen 2007
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=2Nt3O8td7echDoQjnjG1g7tlM25iGdOFbWwWNIyc5Ro%3d&docid=08588a6ed2e204169bea807ab8ac1a369
dc.titleModning og lagring av tørrfisk -Sesongen 2007
dc.title.alternativeModning og lagring av tørrfisk -Sesongen 2007
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber33
dc.source.issue42/2009
dc.identifier.cristin1175105
dc.relation.projectNofima AS: 200276
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel