Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorWesmajervi, Mette Serine
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.date.accessioned2018-10-03T06:26:39Z
dc.date.available2018-10-03T06:26:39Z
dc.date.created2014-11-20T10:05:37Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-713-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565954
dc.description.abstractMålet var å teste om bruk av ozonbehandlet vann og is under prosessering og lagring av laks forlenger holdbarheten og gir en bedre kvalitet. Det skulle undersøkes hvilke effekt ozonbehandlet vann/is hadde på overlevelse av Listeria. Laksen ble slaktet ved Nordlaks sitt slakteri og fisken ble delt inn i fire grupper. 1. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med ozonbehandlet vann rett før den ble pakket i kasser og dekket med ozonbehandlet is. 2. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med vanlig vann før den ble pakket i kasser og dekket med vanlig is. 3. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med ozon behandlet vann før pakking i kasser og dekket med vanlig is. 4. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med vanlig vann rett før pakking i kasser og dekket med ozon behandlet is. Følgende analyser ble gjennomført på forsøksfisken: • Totalt kimtall og sulfidproduserende bakterier • Listeria moncytogenes • Harskning (TBARS) • Filetfarge, målt ved LaRoche fargevifte • QIM (kvalitets indeks metode). Resultatene viser ingen forskjell i holdbarhet mellom gruppene, vurdert sensorisk og mikrobielt
dc.description.abstractAntimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST
dc.description.abstractRapport/Report 35/2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=8Kzlg5emnC6GM6Bj5gvEZJwflD3MiZfnLwbscWVw89I%3d&docid=09e35e60a442b440bb41e1f4d9e43aecc
dc.titleAntimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST
dc.title.alternativeAntimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST
dc.title.alternativeRapport/Report 35/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber14
dc.source.issue35/2009
dc.identifier.cristin1175022
dc.relation.projectNofima AS: 20507
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,1,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameAvl og genetikk
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel