dc.contributor.author | Tobiassen, Torbjørn | |
dc.contributor.author | Wesmajervi, Mette Serine | |
dc.contributor.author | Akse, Leif | |
dc.date.accessioned | 2018-10-03T06:26:39Z | |
dc.date.available | 2018-10-03T06:26:39Z | |
dc.date.created | 2014-11-20T10:05:37Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7251-713-6 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2565954 | |
dc.description.abstract | Målet var å teste om bruk av ozonbehandlet vann og is under prosessering og lagring av laks forlenger holdbarheten og gir en bedre kvalitet. Det skulle undersøkes hvilke effekt ozonbehandlet vann/is hadde på overlevelse av Listeria. Laksen ble slaktet ved Nordlaks sitt slakteri og fisken ble delt inn i fire grupper. 1. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med ozonbehandlet vann rett før den ble pakket i kasser og dekket med ozonbehandlet is. 2. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med vanlig vann før den ble pakket i kasser og dekket med vanlig is. 3. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med ozon behandlet vann før pakking i kasser og dekket med vanlig is. 4. Laksen ble slaktet på vanlig måte, skylt med vanlig vann rett før pakking i kasser og dekket med ozon behandlet is. Følgende analyser ble gjennomført på forsøksfisken: • Totalt kimtall og sulfidproduserende bakterier • Listeria moncytogenes • Harskning (TBARS) • Filetfarge, målt ved LaRoche fargevifte • QIM (kvalitets indeks metode). Resultatene viser ingen forskjell i holdbarhet mellom gruppene, vurdert sensorisk og mikrobielt | |
dc.description.abstract | Antimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 35/2009 English summary | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=8Kzlg5emnC6GM6Bj5gvEZJwflD3MiZfnLwbscWVw89I%3d&docid=09e35e60a442b440bb41e1f4d9e43aecc | |
dc.title | Antimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST | |
dc.title.alternative | Antimikrobiell effekt av vann og is produsert med PETFROST | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 35/2009 English summary | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 14 | |
dc.source.issue | 35/2009 | |
dc.identifier.cristin | 1175022 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 20507 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitcode | 7543,1,1,0 | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.unitname | Avl og genetikk | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |