Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorØines, Sigurd
dc.contributor.authorSkuland, Aase Vorre
dc.date.accessioned2018-09-26T07:36:04Z
dc.date.available2018-09-26T07:36:04Z
dc.date.created2014-11-11T15:45:28Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-789-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2564597
dc.description.abstractGjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 min i suppen under statisk behandling og 11 minutter å oppnå samme P-verdi med risting. Det ble funnet at metodene for varmebehandling ga signifikante forskjeller i sensoriske egenskaper på fiskesuppen. Statisk varmebehandling ga mindre tyggemotstand i grønnsakene enn Shaka. Koking av grøt med risting ga et produkt med meget god konsistens, mens bruk av samme varmebehandlingsprogram uten risting resulterte i at risen ble liggende i en klump på bunnen av begeret uten å blande seg med melken. P100°C 9°C - verdien var også lavere ved koking i statisk autoklav.
dc.description.abstractDramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=YOhykbnglafP07bx4FQCEn7HrGEjoQpOpYM3WEps1iU%3d&docid=069f375110de34764aaa1d1d03bc15c60
dc.titleDramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
dc.title.alternativeDramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue25/2010
dc.identifier.cristin1172039
dc.relation.projectNofima AS: 1142
cristin.unitcode7543,2,4,0
cristin.unitnameProsessteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel