Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMundheim, Harald
dc.date.accessioned2018-09-26T07:34:13Z
dc.date.available2018-09-26T07:34:13Z
dc.date.created2014-11-13T10:58:01Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-835-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2564580
dc.description.abstractMink har blitt brukt som modelldyr for laksefisk for å teste proteinkvalitet (fordøyelighet) i fiskemel. I de senere årene har det vært en økende bruk av andre proteinråvarer i fôr til laks og det var derfor nærliggende å undersøke fordøyelig protein i ulike proteinråvarer hos de to artene. Det ble benyttet ulike metoder for å måle proteinfordøyelighet. I forsøk med mink er dyrene oppstallet enkeltvis og en får direkte måling ved å registrere både spist protein og i oppsamlet naturlig utskilt gjødsel, kvantitativt. Hos laks er det indirekte måling av fordøyelighet ved at fôret er tilsatt indikator. Fordøyelig protein ble beregnet ut fra forholdet mellom indikator/protein i fôr og gjødsel som ble strøket ut fra bakre tarmavsnitt. Fordøyelig protein ble målt i 5 ulike proteinråvarer: soyaproteinkonsentrat (SPC), maisgluten (MG), hvetegluten (HG), erteprotein (EP) og hydrolysert fjørmel (HFM) Laks viste følgende gradering og nivå av apparent fordøyelig protein (g/100g protein): HG 98,4; EP 87,2; SPC 86,4; MG 75,7 og HFM 65,1. Tilsvarende hos mink: HG 97,2; MG 89,8; EP 87,8; SPC 85,6 og HFM 57,6. Det ble ikke registrert signifikant forskjell i fordøyelig protein mellom laks og mink i hvetegluten, soyaproteinkonsentrat og erteprotein. I maisgluten og fjørmel var det signifikant forskjell i fordøyelighet hos de to artene.
dc.description.abstractFordøyelig protein i ulike proteinråvarer hos laks og mink
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7PqarW2e7FjlT6QMS36ScCbtsyZ7nfpKjAhMbQ4pTds%3d&docid=03dd15748bbc5490386a9f5d267b6bfa9
dc.titleFordøyelig protein i ulike proteinråvarer hos laks og mink
dc.title.alternativeFordøyelig protein i ulike proteinråvarer hos laks og mink
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber8
dc.source.issue47/2010
dc.identifier.cristin1172489
dc.relation.projectNofima AS: 20844
cristin.unitcode7543,1,3,0
cristin.unitnameErnæring og fôrteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel