Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLarsen, Rune
dc.contributor.authorNilsen, Heidi
dc.date.accessioned2018-09-26T07:33:59Z
dc.date.available2018-09-26T07:33:59Z
dc.date.created2014-11-11T12:03:25Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-763-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2564578
dc.description.abstractProsjektet består av tre hovedaktiviteter. I delprosjekt (a) er det gjennomført to dyreforsøk for å evaluere om proteinkomponenter fra torsk har en forebyggende effekt mhp. type 2 diabetes (T2D). Resultatene viste at torskeproteinene ikke hadde en beskyttende effekt, et resultat som divergerte med tilsvarende studier utført av samarbeidspartnerne i Canada. Årsaken til dette skyldes trolig ulike fremstillingsprosedyrer av torskeproteinene og det antas at enkelte biologisk aktive komponenter har gått tapt under fremstillingen av foret til forsøkene som er utført i Tromsø. I delprosjekt (b) er det samlet inn epidemiologiske data fra to regioner i Russland, med formål å sammenligne fiskekonsum og forekomsten av T2D og hjerte- og karsykdommer i de ulike befolkningsgrupper. Første del av datasettet er analysert og resultatene viste at det var store forskjeller i sosioøkonomisk status og fiskekonsum i de to russiske regionene. I delprosjekt (c) er det gjennomført et dyreforsøk for å evaluere om industriell prosessering påvirker helsegevinsten av sjømatkonsum. Reker ble valgt som råstoff siden de gjerne gjennomgår en omfattende prosessering og mister mange biologisk aktive komponenter under produksjonsprosessen. Noe overraskende viste rå reker seg å gi forhøyet grad av åreforkalkning og redusert vekst sammenliknet med prosesserte reker og kontroll. Det er satt i gang undersøkelser for avklare om dette skyldes ulik grad av fordøyelighet mellom råstoffene.
dc.description.abstractRapport/Report 13/2010 English summary
dc.description.abstractSjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Vfj3EVhNcOZg3MQDY3sm2Nhq%2bW1D57CGzSKUzAGiryY%3d&docid=01e62f7ee3d4d4177ac8bbfcaa38ae818
dc.titleSjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009
dc.title.alternativeRapport/Report 13/2010 English summary
dc.title.alternativeSjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber12
dc.source.issue13/2010
dc.identifier.cristin1171897
dc.relation.projectNofima AS: 20462
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel