Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEsaiassen, Margrethe
dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.date.accessioned2018-08-28T12:10:31Z
dc.date.available2018-08-28T12:10:31Z
dc.date.created2014-11-10T12:09:37Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-747-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2559661
dc.description.abstract1. januar 2010 ble det innført obligatorisk merking av fangst-/slaktedato på alle ferske fiskeprodukter som omsettes til forbrukere i Norge. Det er antatt at denne informasjonen kan påvirke adferden til forbrukerne. Prosjektet har hatt følgende mål: 1. Framskaffe informasjon om norske forbrukeres kunnskap om, samt holdninger, forventninger og krav til ferskhetsgrad på fisk kjøpt i detaljhandelen. 2. Kartlegge hvor viktig informasjon om fangst- og slaktedato er i forhold til pris og annen informasjon som lagringsforhold, produksjonsmåte og fangstområde. 3. Kartlegge gjennom praktiske forsøk ved hvilken ”produktalder” forbrukerne vil slutte å kjøpe/spise fersk fisk gitt at de a) ikke kjenner faktisk produktalder, og b) kjenner faktisk produktalder. Resultatene fra prosjektet viser følgende: • Mange norske forbrukere sier at de ikke vil kjøpe fersk fisk senere enn 3–4 dager etter fangst. • Norske forbrukere tror fersk fisk har kortere holdbarhet enn den i virkeligheten har. • Blindtester viser at forbrukerne ser og smaker liten forskjell på torsk som er islagret 2–15 dager etter fangst. • Merking av fisk med fangstdato påvirker forbrukernes vurderinger i meget stor grad. Fisk som er lagret 2–4 dager etter fangst utløser høyere kjøpsvilje hos forbrukerne, mens fisk eldre enn en uke utløser lavere kjøpsvilje når produktene merkes med fangstdato. • Fangstdato er generelt viktigere for forbrukernes kjøpsvilje enn holdbarhet og pris.
dc.description.abstractInnføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil norske forbrukere reagere?
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=4QwEW8EnQyWSxh2JJZylUYrXEtu5MxRYfdZpkJeobyM%3d&docid=05ed6f322766348c692a47265b2d46f80
dc.titleInnføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil norske forbrukere reagere?
dc.title.alternativeInnføring av merking med fangst- og slaktedato: Hvordan vil norske forbrukere reagere?
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber16
dc.source.issue5/2010
dc.identifier.cristin1171508
dc.relation.projectNofima AS: 20755
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel