Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEsaiassen, Margrethe
dc.contributor.authorMartinsen, Gustav
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorGundersen, Bjørn
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorWesmajervi, Mette Serine
dc.date.accessioned2018-08-28T12:10:24Z
dc.date.available2018-08-28T12:10:24Z
dc.date.created2014-11-11T13:08:11Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-773-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2559660
dc.description.abstractI dag føres om lag 140.000 tonn hodekappet fisk i is og vann eller kjølt vann (RSW) om bord i norske fiskefartøy. I henhold til EUs hygieneregelverk (hygienepakken) vil det ikke bli tillatt å oppbevare hodekappet fisk i is og vann. Det vil således ikke være tillatt å føre hodekappet fisk i is og vann eller i kjølt vann ombord i fiskefartøy. Det argumenteres med at det er mindre sjanse for bakteriell kontaminering av fisken og mindre vannopptak dersom fisken føres med hodet på. Dette er imidlertid ikke dokumentert. Formålet med dette prosjektet er å undersøke om det er mikrobiologiske forskjeller på fisk som er lagret med og uten hode i blanding av is og vann den første tiden etter fangst. Torsk ble delt i to grupper kort tid etter fangst. Gruppe A ble hodekappet, og gruppe B ikke. Fisken ble overført kar (1000 l) med is og sjøvann. Det ble benyttet ca 250 l sjøvann og 100 l is. Etter lagring i sjøvann og is i henholdsvis 0, 24, 48, 72 og 96 timer ble det tatt ut ti fisk fra hver gruppe. Disse ble overført til videre lagring i kasser på is inntil total lagringstid på 7 og 12 dager. Det er ikke påvist signifikante forskjeller i vanninnhold og bakterietall mellom fisk fra gruppe A og B selv etter 96 timer lagring i sjøvann/is før videre lagring på is.
dc.description.abstractRapport/Report 18/2010 English summary
dc.description.abstractHodekapping av hvitfisk. Vanninnhold og mikrobiell vekst i torsk når den lagres i is/vannblanding med og uten hode
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=WXWqEIxcSTvlYccAZqAqCcfjVP7Q769DaYHA9Jga4tM%3d&docid=0ed26695c10e648cd9072e2b12b76d537
dc.titleHodekapping av hvitfisk. Vanninnhold og mikrobiell vekst i torsk når den lagres i is/vannblanding med og uten hode
dc.title.alternativeRapport/Report 18/2010 English summary
dc.title.alternativeHodekapping av hvitfisk. Vanninnhold og mikrobiell vekst i torsk når den lagres i is/vannblanding med og uten hode
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber11
dc.source.issue18/2010
dc.identifier.cristin1171936
dc.relation.projectNofima AS: 20918
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,1,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameAvl og genetikk
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel