Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEsaiassen, Margrethe
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorHerland, Hilde
dc.contributor.authorSivertsen, Agnar Holten
dc.date.accessioned2018-08-28T12:10:18Z
dc.date.available2018-08-28T12:10:18Z
dc.date.created2014-11-11T12:44:41Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-765-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2559659
dc.description.abstractFor å øke verdiskapingen i fiskerinæringen er det viktig å identifisere hva som utgjør de største kvalitetsutfordringene, hvor eventuelle kvalitetsfeil oppstår og hvordan unngå disse kvalitetsfeilene i fremtiden. For å gjennomføre dette trengs det gode metoder for å måle sentrale kvalitetsparametere. Ferskhet er en viktig kvalitetsparameter til fisk og fiskeprodukter. For alle typer produksjoner vil råstoffets ferskhet være avgjørende både for anvendelsesmulighetene, utbyttet og kvaliteten på sluttproduktet. Kvalitets-/ferskhetsmålemetoder er lite utbredt i industrien, og målinger av én enkelt parameter (kjemisk eller mikrobiologisk) har vist seg å ofte være utilstrekkelig. Det finnes en del vitenskaplig litteratur som beskriver fordeler og ulemper med flere aktuelle metoder, både metoder som vektlegger én og metoder som vektlegger flere parametere. Denne type litteratur er imidlertid lite tilgjengelig for fiskere, fiskeindustrien, grossister, detaljister og konsumenter. I tillegg er det erfaringsdata fra forskningsinstitusjoner som har arbeidet med ulike kvalitetsmålemetoder. I dette forprosjektet er det tatt en gjennomgang av vitenskaplig litteratur og ulike forskningserfaringer med kvalitetsmålemetoder for å gjøre et sammendrag av dette tilgjengelig for norsk fiskerinæring.
dc.description.abstractKvalitetsmålinger på hvitfisk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=wKLtMtebj0wP2uoV8z2gpWwE0aPCDmcjya1ASLNso%2fE%3d&docid=07ba6e78df8c148be987e6138ccf9c5ea
dc.titleKvalitetsmålinger på hvitfisk
dc.title.alternativeKvalitetsmålinger på hvitfisk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber15
dc.source.issue14/2010
dc.identifier.cristin1171918
dc.relation.projectNofima AS: 20901
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel