Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEgeness, Finn-Arne
dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.contributor.authorBendiksen, Bjørn Inge
dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.date.accessioned2018-08-28T12:10:10Z
dc.date.available2018-08-28T12:10:10Z
dc.date.created2014-11-13T10:33:27Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-823-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2559658
dc.description.abstractUlike filetprodukter av hvitfisk er viktige produkter i norsk fiskeri- og havbruksnæring. Rapporten viser at det britiske markedet er i endring. Tinte filetprodukter har fått innpass i det som har vært etablerte kanaler for fersk produkter. Endringen er særlig tydelig i de selvbetjente kjølediskene, hvor forbruker finner brettpakkede produkter. Bakgrunnen for de observerte endringene var ønsket om større forutsigbarhet og jevnere vareflyt, fordi supermarkedskjedene opplevde at tilførselen av fersk fisk var svært ujevn, særlig i sommerhalvåret. Leverandører løste tilførselsproblematikken med å tilby tinte produkter. Tinte produkter brukes fortsatt, noe som må bety at kvaliteten har blitt oppfattet som god nok. Våre informanter sier at det langt på vei er leverandørens ansvar å levere fiskeprodukter basert på en leveringsprognose. Som ”motytelse” gis de stor frihet når det kommer til valg av råstoff. Bruk av tinte filetprodukter gir leverandørene mulighet til å velge mellom flere produktalternativer og flere leverandører. Bruk av tinte produkter gir også lavere transaksjonskostnader, mindre svinn og langt bedre muligheter til å planlegge produksjonen på kort og mellomlang sikt. En må derfor forvente at dette er en utvikling som vil vedvare. Tint fisk vil fortsette å være en viktig råvare i kjølte fiskeprodukter i de fleste britiske supermarkeder framover. Supermarkedskjeden Morrisons har differensiert seg fra endringen, de satser bevisst på genuint ferske produkter, både i de betjente og manuelle fiskediskene. Det viser at det er plass til genuint ferske og tinte filetprodukter i det britiske dagligvaremarkedet. Utviklingen i det britiske markedet viser at markedskunnskap er nødvendig dersom norsk filetindustri skal overleve og vokse i det globale matvaremarkedet. Hvis også andre markeder krever kontinuerlige leveranser av norske hvitfisk, samtidig som mange forbrukersegmenter ikke evner å skille mellom genuint ferske og tinte produkter, kan tinte fiskeprodukter bli en stor konkurrent til genuint ferske produkter.
dc.description.abstractMarkedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=K1whSMm96hN%2fkHsmR4Qq3JUqsP%2fXP3JNSnHWw8wuWzI%3d&docid=0fe57b22883f24e23a7201ae2322cd186
dc.titleMarkedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
dc.title.alternativeMarkedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber30
dc.source.issue41/2010
dc.identifier.cristin1172480
dc.relation.projectNofima AS: 20959
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel