Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorMartinsen, Gustav
dc.contributor.authorMidling, Kjell Øyvind
dc.contributor.authorBreiland, Mette Serine Wesmajervi
dc.date.accessioned2018-08-28T12:08:37Z
dc.date.available2018-08-28T12:08:37Z
dc.date.created2014-11-12T15:25:36Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-809-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2559646
dc.description.abstractTre råstoffpartier av torsk fisket med snurrevad ble sammenlignet med hensyn til kvalitet og utbytte i filet- og saltfiskproduksjon. To av prøvepartiene kom begge fra et middels stort snurrevadhal; det ene partiet ble bløgget, utblødd, sløyd og iset i konteiner om bord på båten, mens det andre ble direktesløyd og RSW-kjølt. Ingen av disse prøvepartiene ble pumpet. I tillegg til disse to prøvepartiene var det med et tredje parti som kom fra et ekstra stort snurrevadhal som ble pumpet, direktesløyd og RSW-kjølt. Fileter fra de to direktesløyde og RSW-kjølte partiene var rødere, bløtere og mer spaltet, enn fileter fra partiet som var bløgget, sløyd og iset. Det var også noe høyere produktutbytte fra dette råstoffpartiet. Også etter frysing og tining var loins fra det råstoffpartiet som var bløgget, sløyd og iset hvitere enn loins fra de to partiene som var direktesløyd og RSW-kjølt. Det var ingen forskjell i holdbarhet etter tining. Ferdig moden saltfisk fra råstoffpartiet som var bløgget, sløyd og iset var lysere enn saltfisk fra de to partiene som var direktesløyd og RSW-kjølt. Det var ikke forskjell av betydning i saltfiskutbytte mellom de tre råstoffpartiene.
dc.description.abstractTorsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=yYwxtMuvbnHXGFOai%2fRl7SVAjNN2pONGcp4n9lzLwHQ%3d&docid=091f1f71449194f929df4146fa28d48df
dc.titleTorsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
dc.title.alternativeTorsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber32
dc.source.issue34/2010
dc.identifier.cristin1172331
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900429
dc.relation.projectNofima AS: 20966
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitcode7543,1,4,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.unitnameFiskehelse
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel