Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorAltintzoglou, Themistoklis
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.date.accessioned2018-08-13T10:24:18Z
dc.date.available2018-08-13T10:24:18Z
dc.date.created2014-10-06T15:23:20Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7251-938-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557693
dc.description.abstractResultatene fra dette prosjektet viser at informasjon om ferskhet er meget viktig for hvordan franske forbrukere evaluerer torskefilet. Dette støttes av resultater fra forbrukertest, måling av effekter ved merking av fisk og hvilke kjøpskriterier som er viktigst for franske forbrukere ved kjøp av brettpakket torskefilet. Forbrukertesten viser at ved å merke torskefilet med ”fersk”, har dette en direkte og positiv påvirkning på hvordan den franske forbruker evaluerer produktet, både når det gjelder kvalitetsegenskaper og preferanse. Dette illustreres av at 40 % av forbrukerne foretrakk fersk torskefilet i en blindtest (ingen informasjon), mens 57 % foretrakk fersk torskefilet når de fikk informasjon om at den var fersk. Videre oppfatter den franske forbruker produkter som er merket fersk som bedre enn produkter som er merket fryst eller tint. Til slutt viser resultatene at ferskhet er det viktigste kjøpskriteriet for franske forbrukere når de skal kjøpe brettpakket torskefilet. Samtidig viser forbrukertesten at i en blindtest blir tint filet av trål og linefanget torsk evaluert minst like godt som fersk filet. I en blindtest foretrekker om lag 60 % av forbrukerne tint filet (fra begge redskapstypene), mens 40 % av forbrukerne foretrekker fersk filet. Disse resultatene viser at hvis det ikke følger informasjon om produktene, er det vanskelig for forbrukeren å skille mellom fersk og tint torskefilet. Resultatene for forbrukertesten er basert på at de franske forbrukerne smakte på en bestemt type tint linefanget, tint trålfanget og fersk linefanget torskefilet. Bruk av andre typer råstoff i en tilsvarende forbrukertest kan gi andre resultater.
dc.description.abstractRapport/Report 49/2011 English summary
dc.description.abstractFranske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=0tr3VfqpLxtbrU5TlejjuTnW0r14hdU4BLdIzZj0yQk%3d&docid=099397ae853014574ba7ea4895cb3341f
dc.titleFranske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
dc.title.alternativeRapport/Report 49/2011 English summary
dc.title.alternativeFranske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber22
dc.source.issue49/2011
dc.identifier.cristin1161663
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900599
dc.relation.projectNofima AS: 21186
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel