Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEsaiassen, Margrethe
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorBreiland, Mette Serine Wesmajervi
dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.date.accessioned2018-08-13T10:24:00Z
dc.date.available2018-08-13T10:24:00Z
dc.date.created2014-10-01T15:39:12Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7251-901-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557690
dc.description.abstractFerske og tinte torskefileter er sammenlignet med bruk av sensorisk panel og vurdering av filetindeks, samt måling av vanninnhold, protein, aske, totalt flyktig nitrogen (TVN), trimetylamin (TMA), trimetylaminoksid (TMAO), totalkim og sulfidproduserende bakterier. Det er funnet små forskjeller mellom fersk torskefilet lagret en uke på is og nytint torskefilet/torskefilet lagret på is 2 dager etter tining. Funnene i denne rapporten dokumenterer ikke til fulle forskjeller eller likheter på kategoriene ”fersk” eller ”tint”. Dette skyldes at både fersk og tint fisk endrer kvalitet og egenskaper betydelig under lagringen etter slakting/tining, slik at alderen på råstoffet av stor betydning. Resultatene i dette arbeidet kan benyttes som veiledende til hvilke kvalitetsutviklinger og egenskaper man kan forvente dersom man har ferskt og tint råstoff av god kvalitet tilgjengelig for presentasjon i kjøledisker.
dc.description.abstractRapport/Report 31/2011 English summary
dc.description.abstractKvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=jxiGV6og5rdw6FWaqbiJC2SvwgvrmlXA%2bKE3rgeQv2w%3d&docid=05d2ffabee7ed4206a35d477811b4be23
dc.titleKvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger
dc.title.alternativeRapport/Report 31/2011 English summary
dc.title.alternativeKvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber23
dc.source.issue31/2011
dc.identifier.cristin1160535
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900468
dc.relation.projectNofima AS: 21037
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameAvl og genetikk
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel