Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRyeng, Agnete A
dc.date.accessioned2018-08-13T10:18:31Z
dc.date.available2018-08-13T10:18:31Z
dc.date.created2014-10-01T13:30:54Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7251-891-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557678
dc.description.abstractSushi/sashimi har blitt en global trend, og har gått fra å være ukjent, eksotisk og eksklusivt for overklassen til å bli etterspurt av en større gruppe konsumenter. Det er foreløpig et urbant fenomen, men tilgjengeligheten øker gjennom stadig flere aktører og kanaler som sushikjeder, take-away, kaiten (rullebånd), dagligvare og hjemmelaging. Sushi og sashimi tilpasses gjerne lokale ganer gjennom råvarer og presentasjon, og imøtekommer ønske om sunn, rask, praktisk og lettvint mat med høy nytelsesfaktor. Den typiske sushispiser betegnes som ung, urban, høyt utdannet, sosial, opptatt av sunt kosthold, moderne og reisevant. Laks og tunfisk er de mest benyttede fiskeartene, men en rekke andre arter benyttes også. Farge og tekstur er viktige kriterier. Den viktigste barrieren for å spise sushi / sashimi er at det er rå mat, enten av frykt for å bli syk eller fordi man ikke er vant til å spise mat som ikke er behandlet. Utfordringer er bl.a. logistikk ift. å holde en uavbrutt kjølekjede, kort holdbarhet og manglende kunnskaper om produktet.
dc.description.abstractRapport/Report 26/2011 English summary
dc.description.abstractMarkedsforskning; Sushi og Sashimi
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=q37p3I%2f2HQtjdsp9Mwb%2fwwG3DU4nL24g32eTZ23zUGA%3d&docid=085818155e7e94169b3c9a51ffa5650e0
dc.titleMarkedsforskning; Sushi og Sashimi
dc.title.alternativeRapport/Report 26/2011 English summary
dc.title.alternativeMarkedsforskning; Sushi og Sashimi
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber45
dc.source.issue26/2011
dc.identifier.cristin1160458
dc.relation.projectNofima AS: 21093
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel