Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorÅsli, Magnus
dc.contributor.authorMørkøre, Turid
dc.date.accessioned2018-08-13T10:15:25Z
dc.date.available2018-08-13T10:15:25Z
dc.date.created2014-10-07T10:57:40Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7251-942-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557666
dc.description.abstractFiletkvaliteten av økologisk og konvensjonelt produsert laks ble sammenlignet. Filetene kom fra to oppdrettere som produserer både konvensjonell og økologisk laks, og fileter fra to vektklasser (3-4 kg og 5-6 kg) ble undersøkt høsten 2011. Den økologisk produserte laksen hadde fastere tekstur målt både fysisk og sensorisk (etter varmebehandling), den tålte noe mer håndtering og den var rødere i kjøttet sammenlignet med konvensjonelt produsert laks. Forskjellene var imidlertid relativt små, og resultatene bør følges opp for å kunne fastslå om økologisk laks generelt er fastere og rødere enn konvensjonell laks. Totalt fettnivå, proteinnivå og aminosyresammensetning i filet var ikke forskjellige mellom økologisk og konvensjonell laks, men fettsyreprofilen var forskjellig. Den økologisk produserte fisken hadde en høyere andel omega-3 (EPA/DHA) fettsyrer sammenlignet med den konvensjonelt produserte fisken. Grunnet høyere innhold av omega-3 fettsyrer i den økologiske laksen kan det være interessant å undersøke lagringsstabiliteten til dette produktet.
dc.description.abstractDokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=joA8sGYNMopvIJLgrZphJQ0v4JwNQ89mGq3fBeliKYo%3d&docid=04fc64b51df064bcaba301086df9036ee
dc.titleDokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt
dc.title.alternativeDokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue51/2011
dc.identifier.cristin1161925
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900435
dc.relation.projectNofima AS: 20963
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel