dc.contributor.author | Åsli, Magnus | |
dc.contributor.author | Mørkøre, Turid | |
dc.date.accessioned | 2018-08-13T10:15:25Z | |
dc.date.available | 2018-08-13T10:15:25Z | |
dc.date.created | 2014-10-07T10:57:40Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7251-942-0 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2557666 | |
dc.description.abstract | Filetkvaliteten av økologisk og konvensjonelt produsert laks ble sammenlignet. Filetene kom fra to oppdrettere som produserer både konvensjonell og økologisk laks, og fileter fra to vektklasser (3-4 kg og 5-6 kg) ble undersøkt høsten 2011. Den økologisk produserte laksen hadde fastere tekstur målt både fysisk og sensorisk (etter varmebehandling), den tålte noe mer håndtering og den var rødere i kjøttet sammenlignet med konvensjonelt produsert laks. Forskjellene var imidlertid relativt små, og resultatene bør følges opp for å kunne fastslå om økologisk laks generelt er fastere og rødere enn konvensjonell laks. Totalt fettnivå, proteinnivå og aminosyresammensetning i filet var ikke forskjellige mellom økologisk og konvensjonell laks, men fettsyreprofilen var forskjellig. Den økologisk produserte fisken hadde en høyere andel omega-3 (EPA/DHA) fettsyrer sammenlignet med den konvensjonelt produserte fisken. Grunnet høyere innhold av omega-3 fettsyrer i den økologiske laksen kan det være interessant å undersøke lagringsstabiliteten til dette produktet. | |
dc.description.abstract | Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=joA8sGYNMopvIJLgrZphJQ0v4JwNQ89mGq3fBeliKYo%3d&docid=04fc64b51df064bcaba301086df9036ee | |
dc.title | Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt | |
dc.title.alternative | Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 17 | |
dc.source.issue | 51/2011 | |
dc.identifier.cristin | 1161925 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900435 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 20963 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |