Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorIversen, Audun
dc.contributor.authorRyeng, Agnete A
dc.date.accessioned2018-07-06T08:46:32Z
dc.date.available2018-07-06T08:46:32Z
dc.date.created2014-09-15T10:06:24Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-8296-007-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504629
dc.description.abstractSushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. Dette skjedde først gjennom et voksende antall sushirestauranter og take-away steder i Oslo og de store byene, mens vi det siste året også har sett en sterk utvikling i dagligvaresegmentet, hvor sushi også har blitt mer tilgjengelig utenfor de store byene. Sushi finnes nå som et rimelig volumprodukt i form av ferdige sushibrett i butikkhyllene. Utviklingen viser at flere av aktørene i markedet ser behov for et bredere produktspekter. Vi har definert ulike konsepter som er tilgjengelige i dag: volum/standardbrett, dagsfersk/”gourmet”-brett, fileter av ”sashimikvalitet”, catering, ingredienser/kit/tilbehør, shop-in-shop og Kokk i butikk. Disse er beskrevet og muligheter og utfordringer er diskutert. En del utfordringer er like for flere konsepter. De viktigste er god kvalitet på råvarene, ferskhet, god logistikk, spesielle krav i forhold til frysing, tilbereding og hygiene, og et sterkt prispress fra dagligvarekjedene som hemmer utviklingen av sortimentet.
dc.description.abstractRapport/Report 25/2012 English summary
dc.description.abstractSushi i Norge: Produkter og konsepter
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=mabJG9my0G8NfYNrcBDqDaV3geELw2kwOLXLv23Ozyw%3d&docid=0cb8c49ef59c04b38b2eed615897aaf38
dc.titleSushi i Norge: Produkter og konsepter
dc.title.alternativeRapport/Report 25/2012 English summary
dc.title.alternativeSushi i Norge: Produkter og konsepter
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue25/2012
dc.identifier.cristin1154373
dc.relation.projectNofima AS: 10037
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel