dc.contributor.author | Joensen, Sjurdur | |
dc.contributor.author | Bjørkevoll, Ingebrigt | |
dc.contributor.author | Gundersen, Bjørn | |
dc.contributor.author | Kvangarsnes, Kristine | |
dc.contributor.author | Barnung, Trygg Normann | |
dc.contributor.author | Heia, Karsten | |
dc.contributor.author | Tobiassen, Torbjørn | |
dc.contributor.author | Akse, Leif | |
dc.date.accessioned | 2018-07-06T08:45:30Z | |
dc.date.available | 2018-07-06T08:45:30Z | |
dc.date.created | 2014-09-15T15:37:06Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-027-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2504624 | |
dc.description.abstract | I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet er ledet av Nofima og gjort i samarbeid med Møreforsking Marin. Prosjektet er gjennomført i industriskala med to råstoff og fire saltemetoder. Fersk linetorsk og fryst tråltorsk ble benyttet som forsøksfisk. Hvert av råstoffene ble testet med kontroll saltemetode, saltemetode med 2 % fosfat, saltemetode med 3,5 % saltlake og saltemetode med 15 % saltlake. I forsøkene hvor fryst trålråstoff ble saltet med de fire saltemetodene kom det frem kun små forskjeller i kvalitet og utbytte. Saltemetodene hadde altså ingen vesentlig effekt på lyshet, gulfarge eller utbytte. Men det var gjennomgående saltemetodene med henholdsvis 2 % fosfat og 3,5 % saltlake som gav den beste kvaliteten. Saltemetodene hadde litt større betydning når ferskt lineråstoff ble benyttet. Det var fortsatt små forskjeller i farge og utbytte, men det var forskjeller i spalting og andel superior fisk. Saltemetodene med henholdsvis 2 % fosfat, 3,5 % saltlake og 15 % saltlake hadde mindre spalting og høyere andel superior, sammenliknet med kontrollfisken. | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 35/2012 English summary | |
dc.description.abstract | Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2 | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=3Mis4qG0tlC82FyeZ%2f5AnPK1BoeBal%2fBTFV9bZphrx0%3d&docid=0aab7cdf7c88e4f3d96432c31ca2503be | |
dc.title | Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2 | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 35/2012 English summary | |
dc.title.alternative | Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2 | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 42 | |
dc.source.issue | 35/2012 | |
dc.identifier.cristin | 1154613 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 20983 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900508 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |