Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorGundersen, Bjørn
dc.contributor.authorKvangarsnes, Kristine
dc.contributor.authorBarnung, Trygg Normann
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.date.accessioned2018-07-06T08:45:30Z
dc.date.available2018-07-06T08:45:30Z
dc.date.created2014-09-15T15:37:06Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-8296-027-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504624
dc.description.abstractI denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet er ledet av Nofima og gjort i samarbeid med Møreforsking Marin. Prosjektet er gjennomført i industriskala med to råstoff og fire saltemetoder. Fersk linetorsk og fryst tråltorsk ble benyttet som forsøksfisk. Hvert av råstoffene ble testet med kontroll saltemetode, saltemetode med 2 % fosfat, saltemetode med 3,5 % saltlake og saltemetode med 15 % saltlake. I forsøkene hvor fryst trålråstoff ble saltet med de fire saltemetodene kom det frem kun små forskjeller i kvalitet og utbytte. Saltemetodene hadde altså ingen vesentlig effekt på lyshet, gulfarge eller utbytte. Men det var gjennomgående saltemetodene med henholdsvis 2 % fosfat og 3,5 % saltlake som gav den beste kvaliteten. Saltemetodene hadde litt større betydning når ferskt lineråstoff ble benyttet. Det var fortsatt små forskjeller i farge og utbytte, men det var forskjeller i spalting og andel superior fisk. Saltemetodene med henholdsvis 2 % fosfat, 3,5 % saltlake og 15 % saltlake hadde mindre spalting og høyere andel superior, sammenliknet med kontrollfisken.
dc.description.abstractRapport/Report 35/2012 English summary
dc.description.abstractHvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=3Mis4qG0tlC82FyeZ%2f5AnPK1BoeBal%2fBTFV9bZphrx0%3d&docid=0aab7cdf7c88e4f3d96432c31ca2503be
dc.titleHvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
dc.title.alternativeRapport/Report 35/2012 English summary
dc.title.alternativeHvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber42
dc.source.issue35/2012
dc.identifier.cristin1154613
dc.relation.projectNofima AS: 20983
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900508
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel