Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRode, Tone Mari
dc.contributor.authorHovda, Maria Befring
dc.date.accessioned2018-07-06T08:42:05Z
dc.date.available2018-07-06T08:42:05Z
dc.date.created2014-02-12T10:14:07Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-8296-034-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504611
dc.description.abstractRapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. I tillegg til gjennomgang av litteratur om effekten av HP på ulike matprodukter og mikroorganismer, er det inkludert kapitler om metoder som er aktuelle for testing av produkter og matkvalitet i prosjektet. Det er også kort nevnt beskrivelse av mulige kombinasjoner av høytrykk med andre metoder. Høytrykksprosessering er per i dag i mindre grad benyttet på prosesserte sjømatprodukter sammenlignet med landbruksbaserte produkter. Innen sistnevnte kategori finnes en rekke kommersielle produkter av juice, kjøttpålegg og ferdigmat. For sjømat finnes det noen fiskebaserte ferdigmatprodukter hvor HP blir benyttet for å gi økt holdbarhet. Innen sjømat-sektoren har derimot HP vært en suksess for bruk til “shucking”; åpning av skjell og enklere løsne krabbe/hummer-muskel fra skallet. Bruk av HP til f.eks. åpning av østers og inaktivering av patogene virus er en stor industri i USA. Rapporten utgjør en del av arbeidspakke 1 i HPsjømat prosjektet. Det er forsøkt å gi en oversikt over relevant forskning hvor de viktigste hovedlinjene er med, og den vil være med å danne grunnlag for arbeidet som skal utføres i de øvrige arbeidspakkene.
dc.description.abstractHøytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
dc.language.isonob
dc.publisherNofima
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=U%2ftsnZ4YDl8N0i9Q1UuIQEga2m%2bH7zlgq7w4gFgV0L4%3d&docid=0772f68a165754c55b23129d5cf3317b3
dc.titleHøytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
dc.title.alternativeHøytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber72
dc.source.issue39/2012
dc.identifier.cristin1112661
dc.relation.projectNofima AS: 1211
cristin.unitcode7543,2,4,0
cristin.unitnameProsessteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel