dc.contributor.author | Ryeng, Agnete A | |
dc.contributor.author | Iversen, Audun | |
dc.date.accessioned | 2018-07-06T08:41:54Z | |
dc.date.available | 2018-07-06T08:41:54Z | |
dc.date.created | 2014-09-15T11:59:43Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-019-9 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2504610 | |
dc.description.abstract | Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mange måter er mer modent enn det norske. Utvalget i butikk er større i antall varianter, men likevel med mindre spenn i kvalitet. Markedet for butikksushi er dominert av tre store produsenter. På lignende måte ser vi også at noen få kjeder har bygd opp god dekning av sushirestauranter med take-away-muligheter i alle de litt større byene. Av norske råvarer ser vi at laksen har en sterk posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller filetert, mens både restauranter og produsenter ellers ser ut til å foretrekke råvarer som er ferdig kuttet. Det meste av sjømat til sushi importeres fra Asia, og det aller meste av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett. | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 31/2012 English summary | |
dc.description.abstract | Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7rUBi4rjXMs8cazV1idYsm%2bWpWuTTw9CmqfBaKdaKoQ%3d&docid=0532a283fe03e4fc5a53b7f15299c905a | |
dc.title | Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 31/2012 English summary | |
dc.title.alternative | Sushi i Tyskland: Produkter og konsepter | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 17 | |
dc.source.issue | 31/2012 | |
dc.identifier.cristin | 1154474 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 10037 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705 | |
cristin.unitcode | 7543,2,1,0 | |
cristin.unitcode | 7543,2,3,0 | |
cristin.unitname | Markedsforskning | |
cristin.unitname | Næringsøkonomi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |