Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRyeng, Agnete A
dc.contributor.authorIversen, Audun
dc.date.accessioned2018-07-06T08:41:54Z
dc.date.available2018-07-06T08:41:54Z
dc.date.created2014-09-15T11:59:43Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-8296-019-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504610
dc.description.abstractSushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. I Tyskland har vi sett et marked som på mange måter er mer modent enn det norske. Utvalget i butikk er større i antall varianter, men likevel med mindre spenn i kvalitet. Markedet for butikksushi er dominert av tre store produsenter. På lignende måte ser vi også at noen få kjeder har bygd opp god dekning av sushirestauranter med take-away-muligheter i alle de litt større byene. Av norske råvarer ser vi at laksen har en sterk posisjon. Ellers finner man eksempler på at kveite, kongekrabbe og reker er brukt, men i mye mindre skala. Laksen kjøpes som regel hel eller filetert, mens både restauranter og produsenter ellers ser ut til å foretrekke råvarer som er ferdig kuttet. Det meste av sjømat til sushi importeres fra Asia, og det aller meste av det igjen som ferdige toppinger pakket på brett.
dc.description.abstractRapport/Report 31/2012 English summary
dc.description.abstractSushi i Tyskland: Produkter og konsepter
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=7rUBi4rjXMs8cazV1idYsm%2bWpWuTTw9CmqfBaKdaKoQ%3d&docid=0532a283fe03e4fc5a53b7f15299c905a
dc.titleSushi i Tyskland: Produkter og konsepter
dc.title.alternativeRapport/Report 31/2012 English summary
dc.title.alternativeSushi i Tyskland: Produkter og konsepter
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue31/2012
dc.identifier.cristin1154474
dc.relation.projectNofima AS: 10037
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel