Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorArnesen, Jan-Arne
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorGildberg, Asbjørn
dc.date.accessioned2018-07-06T08:38:54Z
dc.date.available2018-07-06T08:38:54Z
dc.date.created2014-09-19T13:32:20Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7251-853-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504594
dc.description.abstractTorsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin alene har også en viss antioksidativ effekt. Det medfører at fileten får en film på overflaten som beskytter mot harskning og bakteriell forråtnelse under lagring ved 5 oC. Analyser av harskningsgrad (TBAR) og mengde bakterielle nedbrytningsstoffer (flyktig nitrogen) viser at fisk dyppet i gelatin/mjødurt har mindre av disse sammenlignet med fisk som ikke fikk denne behandling. Coating fører ikke til vesentlig farge- og smaksforandring på fileten.
dc.description.abstractRapport/report 7/2011 English summary
dc.description.abstractØkt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=UD1%2bX1SQbZCm%2byrNubHpqtGomfatrMA6KQ11WqV0xzE%3d&docid=075b816d3982246e5897e0a40c3382d03
dc.titleØkt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
dc.title.alternativeRapport/report 7/2011 English summary
dc.title.alternativeØkt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber22
dc.source.issue7/2011
dc.identifier.cristin1156045
dc.relation.projectNofima AS: 20898
dc.relation.projectAndre: UB 0043
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel