Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorSivertsen, Agnar Holten
dc.contributor.authorWang, Pål Anders
dc.date.accessioned2018-07-06T07:41:19Z
dc.date.available2018-07-06T07:41:19Z
dc.date.created2014-09-12T13:29:21Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-7251-988-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504571
dc.description.abstractBåde bløggemetode og tid fra opptak av fisken til blodtapping starter har betydning for hvor godt utblødd fisken blir. Forsøket dokumenterer dette for vanlig anvendte bløggemetoder og for tider fra opptak til bløgging som er realistiske i kommersielt torskefiske. Når torsk ble bløgget levende umiddelbart etter opptak gav totrinns bløggemetoder (en-snitts, to-snitts, strupekutt og gjellekutt), der fisken først ble bløgget og utblødd, og deretter sløyd, bedre utblødning enn direktesløying. Ved 30 minutter eller lengre tid før blodtappingen startet, var det ikke tilsvarende entydig forhold mellom metodene. Blodtappingen ble dårligere avhengig av økende tid fra opptak av fisken til bløgging. Det var signifikant (p<0,01) forskjell mellom alle bløggetidspunktene, som var 0, 30, 60 og 180 minutter etter opptak av fisken. Størst reduksjon i utblødningsgrad var det mellom 0 og 30 minutter etter opptak. Når blodtappingen startet 3 timer etter opptak, var fisken tilnærmet like dårlig utblødd som ubløgget fisk.
dc.description.abstractRapport/Report 19/2012 English Summary
dc.description.abstractBlodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=q46N%2bxrm15paG836obLX%2f4%2fU1kSXdn2Fm%2b1KTUJ4O4o%3d&docid=04441972aa500442a9acaf83372f1663d
dc.titleBlodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying
dc.title.alternativeRapport/Report 19/2012 English Summary
dc.title.alternativeBlodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber20
dc.source.issue19/2012
dc.identifier.cristin1154009
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900454
dc.relation.projectNofima AS: 21047
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel