Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorOlsen, Stein Harris
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorHustad, Anette
dc.contributor.authorSiikavuopio, Sten Ivar
dc.date.accessioned2018-03-15T09:03:27Z
dc.date.available2018-03-15T09:03:27Z
dc.date.created2018-02-27T13:28:58Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn978-82-8296-540-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2490629
dc.description.abstractOppdrett av laks har over mange år styrket sin posisjon inn mot et globalt marked, samtidig har norsk regnbueørret-oppdrett gått tilbake og utgjør i dag cirka 5 % av den samlede laks- og ørretproduksjonen. Det er gjort relativt få komparative studier med tanke på mulige kvalitetsforskjeller mellom laks og regnbueørret under like miljøbetingelser. Det ble derfor satt opp et lagringsforsøk på laks og regnbueørret kjørt under like miljøbetingelser med tanke på holdbarhet og kvalitet. Våre resultater viser at laks kom noe dårligere ut sammenliknet med regnbueørret med tanke på muskelkvalitet og holdbarhet. Etter 14 dager kjølelagring, var restholdbarheten for regnbueørret vurdert til cirka 4 dager og for laksen var det 0 dager restholdbarhet. I tillegg var trekkraften for å få ut pinnebein fra filet av regnbueørret cirka dobbelt så høy, sammenlignet med trekkraften for å få ut pinnebein fra laksefiletene. Vi må derfor forkaste vår utgangshypotese om at det ikke er forskjell mellom laks og ørret oppdrettet under like miljøbetingelser. Både laks og ørret fikk fôringsregimer optimalisert til art. Hvor mye de ulike fôringsregimene påvirker kvalitet er usikkert, i tillegg kan det være andre bakenforliggende årsaker til forskjellene. Uansett, det bør settes opp nye komparative forsøk hvor alle fiskene i forsøket får identiske fôringsregimer. Dette for å kartlegge om de ulike fôringsregimene er årsaken til de overraskende funnene som vi har vist i dette forsøket.
dc.description.abstractQuality and shelf life of fresh salmon and rainbow trout in cold storage
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/Ec9lLoPjXlVBvGeHgTY50u0BgMfnWTnn1qMtkVMOtYTVXA
dc.titleKjølelagring av laks og regnbueørret – kvalitet og holdbarhet
dc.title.alternativeQuality and shelf life of fresh salmon and rainbow trout in cold storage
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber12
dc.source.issue6/2018
dc.identifier.cristin1569086
dc.relation.projectNofima AS: 11321
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel