Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDreyer, Bent
dc.date.accessioned2018-01-31T13:44:31Z
dc.date.available2018-01-31T13:44:31Z
dc.date.created2017-12-18T09:05:49Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn0803-6799
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2481039
dc.description.abstractI moderne fiskeriforvaltning er mye oppmerksomhet rettet mot miljømessig bærekraft. I land og regioner som har vektlagt dette, har antall overbeskattede bestander gått ned og lønnsomheten i fisket økt. Utviklingen i de norske fiskeriene er et eksempel på dette. Det er imidlertid fortsatt rom for forbedringer. Hensikten med denne artikkelen er å diskutere fenomenet dårlig fiskekvalitet, og hvorfor denne formen for økonomisk og ernæringsmessig sløsing oppstår i en fiskerinasjon som påstås å ha et av verdens beste fiskeriforvaltningsregimer. I artikkelen defineres kvalitetsmessig sløsing, det drøftes hvilke drivkrefter som gir slik sløsing og det analyseres hvilke muligheter som finnes for å redusere slik sløsing. Det påpekes at mange av drivkreftene er menneskeskapte og særlig vektlegges det at fangstadferd, i form av store hal og lang ståtid for faststående redskaper, er viktige årsaker til redusert fiskekvalitet. Også forvaltningsregimet og markedsplassene kan justeres for å dempe økonomiske insentiv for slik sløsing. Samtidig gir ny teknologi muligheter til å måle viktige kvalitetsdimensjoner effektivt ved omsetning av fisk. Det gir forvaltning, selgere og kjøpere god og rask tilgang på informasjon om kvalitetsstatus i den enkelte fangst. Ny teknologi er også tilgjengelig for effektiv og skånsom fangst og fangsthåndtering.
dc.language.isomis
dc.relation.urihttp://okonomiskfiskeriforskning.no/darlig-fiskekvalitet-er-slosing/?utm_source=%C3%98konomisk+fiskeriforskning&utm_campaign=a383309f9e-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_14&utm_medium=email&utm_term=0_b33d775638
dc.titleDårlig fiskekvalitet er sløsing
dc.typePeer reviewed
dc.typeJournal article
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.volume27
dc.source.journalØkonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi
dc.source.issue1
dc.identifier.cristin1528635
dc.relation.projectNofima AS: 10920
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 233751
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 203477
dc.relation.projectNofima AS: 21161
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel