Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSiikavuopio, Sten Ivar
dc.contributor.authorOlsen, Stein Harris
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorKalberg, Monica
dc.date.accessioned2017-05-16T10:35:30Z
dc.date.available2017-05-16T10:35:30Z
dc.date.created2017-05-10T13:43:33Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.isbn978-82-8296-482-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2442615
dc.description.abstractDet er veletablerte markeder for rogn fra laks og ørret til konsum. Det er vekst i etterspørselen etter slik rogn, bl.a. som følge av "sushi- bølgen”. Størstedelen av forsyningene til dette markedet kommer fra villfanget stillehavslaks. Prosjektets mål er produksjon av regnbueørret hvor fokuset er høykvalitets rogn og matfisk. Resultatene viste fra 2015 sesongen at den kjønnsmodne hun regnbueørret får en visuell kvalitetsreduksjon spesielt i kjøttfarge og ytre kjennetegn. Derimot viser de biokjemiske analysene mindre eller ingen signifikante forskjeller i næringsverdi verken på rogn eller muskel i sluttmodningsfasen frem mot desember. Fisken ser heller ikke ut til å ha osmotiske problemer i modningsprosessen i sjøvann, samtlige prøver av klorid er innen normal konsentrasjon hos regnbueørret både i 2015 og 2016 sesongen. Ut fra resultatene våre kan man forventet uttak av rogn i midten av desember hvis man skal maksimere for rognvekt. Men med hensyn til optimal muskelkvalitet bør fisken slaktes i løpet av oktober/november.
dc.description.abstractSeason and sexual maturation - impact on roe and muscle quality in trout
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=08eafa221d3c94f2a8e7db03d0157e4b8&authkey=AVay63Y_gVqqhztjSkRZqP8
dc.titleSesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret
dc.title.alternativeSeason and sexual maturation - impact on roe and muscle quality in trout
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue3/2017
dc.identifier.cristin1469360
dc.relation.projectNofima AS: 11321
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel