Show simple item record

dc.contributor.authorLindberg, Diana
dc.contributor.authorAaby, Kjersti
dc.contributor.authorBorge, Grethe Iren Andersen
dc.contributor.authorHaugen, John-Erik
dc.contributor.authorNilsson, Astrid
dc.contributor.authorRødbotten, Rune
dc.contributor.authorSahlstrøm, Stefan
dc.date.accessioned2017-01-30T09:27:56Z
dc.date.available2017-01-30T09:27:56Z
dc.date.created2017-01-27T12:15:11Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.isbn978-82-8296-476-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2428846
dc.description.abstractMed denne rapporten ønsker vi å bidra til en bedre oversikt over volum, sammensetning, kvalitet, anvendelse og nye muligheter for bruk av restråstoff fra norske industriell bearbeiding av cerealer, kjøtt, planteoljer, frukt, bær, grønnsaker og potet. For cerealer er de største kildene til restråstoff skall- og kli-fraksjoner fra norske møller, samt mask fra ølbrygging. Fra korn-prosessering og bryggerinæringen i Norge produseres 69 800 tonn og 17 000 tonn mask årlig. I norsk kjøttproduksjon er totalt volum fra denne sektoren 264 000 tonn. En stor og til dels lite verdsatt ressurs er animalsk fett, som har et totalt volum på 27 300 tonn. Norsk produksjon av planteoljer resulterer årlig i 800 tonn pressrest fra norsk kaldpresset raps og oljedodre. Råvaren som generer mest restråstoff fra frukt og bær årlig er eple med 1 300 tonn pressrest, etterfulgt av solbær med 110 tonn. Andre frukter og bær resulterer i et årlig volum på 175 tonn pressrest. Grønnsak- og potetindustrien produsere 64 150 tonn restråstoff årlig. Det totale volumet av restråstoff er ca 415 000 tonn. I dag benyttes mye av restråstoffet til dyrefôr. I rapporten gis det noen eksempler på hvordan restråstoffet kan brukes til bedre betalte produkter.
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=0ffbfe225131e466b8b4adcefb2b02309&authkey=ASz3OyZ6JBN4cIpYG2wR50Y
dc.titleKartlegging av restråstoff fra jordbruket
dc.typeResearch report
dc.source.pagenumber46
dc.source.issue67/2016
dc.identifier.cristin1439134
dc.relation.projectNofima AS: 11709
dc.relation.projectInnovasjon Norge: 2016/109763
cristin.unitcode7543,3,2,0
cristin.unitcode7543,3,1,0
cristin.unitnameRåvare og prosess
cristin.unitnameMat og helse
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record