Blar i Nofima på tittel
Viser treff 2250-2269 av 2499
-
Tining av fryst laks, effekt av fryselagringstid og tineregime
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Pre-rigorfileterte, vakumpakkede laksefileter ble fryst inn ved hjelp av tørris umiddelbart etter slakting. Disse ble lagret i 1 og 4 måneder ved -30 °C. De fryste, vakumpakkende filetene ble tint enten raskt (i vann 4 °C, ... -
Today’s and tomorrow's feed ingredients in Norwegian aquaculture
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)During the last decade, the production of Atlantic salmon has increased from around 900,000 tons worldwide in 2000 to more than 1,500,000 tons today, an increase of almost 70%. Norway is the main producer of Atlantic salmon. ... -
Toktrapport fra haneskjellundersøkelser i Porsangerfjorden 9. – 11. april 2002
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)I alt 39 skrapetrekk med trekantskrape ble ble foretatt i indre deler av Porsangerfjorden for å undersøke forekomstene av haneskjell (Chlamys islandica) i området. Det ble funnet til dels betydelig mengder skjell og ... -
Tolerance to quaternary ammonium compound disinfectants may enhance growth of Listeria monocytogenes in the food industry
(Journal article, 2016)The antibacterial effect of disinfectants is crucial for the control of Listeria monocytogenes in food processing environments. Tolerance of L. monocytogenes to sublethal levels of disinfectants based on quaternary ammonium ... -
Toleranse for temperaturfall hos torsk i settefiskfasen. Potensiell flaskehals i intensiv sesonguavhengig produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Intensiv årstidsuavhengig produksjon av torsk innebærer produksjon ved høye temperaturer i landanlegg før overføring til merder i sjøen. Fisken vil bli utsatt for et fall i vanntemperatur ved overføring til sjø i den ... -
Torsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)I dette forsøket ble torsk fanget levende og lagret i merd hvor den ble fôret med hhv. lodde og kommersielt torskefôr i 3 måneder. Etter skånsom slakting og utblødning i 30 minutter, ble fisken sløyd og de biologiske data ... -
Torsk i det svenske og tyske dagligvaremarkedet Forprosjekt: Tilstedeværelsen av tinte torskeprodukter i etablerte kanaler for fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Siden tinte filetprodukter av torsk og hyse har erstattet genuint ferske produkter av de samme artene i britiske supermarkeder er det viktig at norske bedrifter får kunnskap om hvorvidt det samme kan skje i andre store ... -
Torsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Tre råstoffpartier av torsk fisket med snurrevad ble sammenlignet med hensyn til kvalitet og utbytte i filet- og saltfiskproduksjon. To av prøvepartiene kom begge fra et middels stort snurrevadhal; det ene partiet ble ... -
Torsk som rømmer - en atferdsstudie i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Resultatene fra disse innledende forsøkene ved Norfra AS sitt anlegg viser god sammenheng mellom tettheten av torsk i en merd og hvor mange som rømmer når anledningen byr seg. Dette er i seg selv ikke særlig overraskende, ... -
Total biosynthesis of the cyclic AMP booster forskolin from Coleus forskohlii
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Totalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I kjølvannet av en mer intensiv produksjon av oppdrettstorsk vil et interessant biprodukt være lever. I dette forsøket er den sensoriske og kjemiske kvaliteten av torskelever fra villfanget torsk og oppdrettstorsk sammenlignet ... -
Towards a cellular food future: Final recommendations from the Protein 2.0 project to Norwegian policy makers and food system actors
(Notat (Ruralis), Research report, 2023) -
Towards enhancing trustworthiness of socially interactive and culture aware robots
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Towards more efficient longline fisheries: fish feeding behaviour, bait characteristics and development of alternative baits
(Journal article, 2014)Better knowledge of food search behavior in fish is essential for studies that aim to improve longline fishing, particularly through bait development. This review provides an overview of our understanding of how fish detect ... -
Towards Real-Time Hyperspectral Multi-Image Super-Resolution Reconstruction Applied to Histological Samples
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Towards sustainable aquaculture: Assessing polychaete meal (Alitta virens) as an effective fishmeal alternative in European seabass (Dicentrarchus labrax) diets
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Towards sustainable water disinfection with peracetic acid in aquaculture: A review
(Peer reviewed; Journal article, 2024)eracetic acid (PAA) has a long history as an efficacious and eco-friendly disinfectant. It was first synthesised in 1902, and since then a wide range of applications has been developed in various industries. Aquaculture ... -
Towards the EU Food Safety Forum: shaping together the new collaborative platform" FoodSafety4EU PRE-FORUM 2022 "The new sustainability regulation: how to integrate it into food safety?
(Others, 2023)Safe, authentic and nutritious food is key to sustaining life and promoting good health, yet the current EU food safety system falters when a need arises to quickly adapt to a continuously evolving food chain. The EU-funded ... -
Towards the Next-Generation Disinfectant: Composition, Storability and Preservation Potential of Plasma Activated Water on Baby Spinach Leaves
(Peer reviewed; Journal article, 2019)