Blar i Nofima på tittel
Viser treff 1787-1806 av 2495
-
Projective Mapping for interpreting wine aroma differences as perceived by naive and experienced assessors
(Peer reviewed; Journal article, 2013)The perceptions of differences in the aroma of high quality Italian red wines were compared in experts and consumers by Projective Mapping. Quality and typicality assessments from experts, and liking ratings from consumers, ... -
Projective mapping with food stickers: A good tool for better understanding perception of fish in children of different ages
(Peer reviewed; Journal article, 2017)The objective of this study was to better understand the perception of fish products among school children of three different age groups, 5–6 years, 7–8 years and 9–0 years. In order to do so, we used Projective Mapping ... -
Promiscuous T cell epitopes boosts specific IgM immune response against a P0 peptide antigen from sea lice in different teleost species
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Prosessering av pre- og postrigor ørret. Effekter av produksjon av røkte produkter
(Research report, 2003)En svært aktuell problemstilling for norsk havbruksnæring, som har stabil tilgang til råstoff, er å prosessere laks og regnbueørret (laksefisk) før fisken går i rigor (pre-rigor). Denne produksjonsstrategien baseres på ... -
Prosessering av sjømat – Endring i næringsinnhold, biotilgjengelighet og helseeffekter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten oppsummerer hvordan prosessering kan påvirke innholdet av næringsstoffer i sjømat, samt hvordan biotilgjengeligheten til ulike stoffer kan endres som følge av prosessbetingelsene. I tillegg er det kort redegjort ... -
Prosessoptimalisering og mulig bruk av salterstattere med tanke på saltreduksjon i røkte lakseprodukter (OptiSalm. Delrapport for sensorisk profilering av røkt laks med salterstattere
(Nofima rapportserie, Research report, 2021) -
Prosessutvikling, oppskalering og markedsvurdering; Alternativ matjesproduksjon - Sluttrapport
(Research report, 2014)Denne rapporten oppsummerer aktivitetene i og gjennomføring en av FHF-prosjektet «Prosessutvikling, Oppskalering og Markedsvurdering; Alternativ Matjesproduksjon, spesielt med henblikk på prosjekt søknaden. Prosjektet er ... -
Protein Enrichment of Wheat Bread with Microalgae: Microchloropsis gaditana, Tetraselmis chui and Chlorella vulgaris
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Cell wall disrupted and dried Microchloropsis gaditana (Mg), Tetraselmis chui (Tc) and Chlorella vulgaris (Cv) microalgae biomasses, with or without ethanol pre‐treatment, were added to wheat bread at a wheat flour ... -
Protein enrichment of wheat bread with the marine green microalgae Tetraselmis chuii – Impact on dough rheology and bread quality
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Protein Isolation from Herring – Textural and colour properties of different fish proteins isolated at high or low pH
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Fiskeriforskning has been partner in a project financed by industry and the Nordic Innovation Centre, with the aim to scale up a laboratory method for producing functional fish protein isolates. The pilot plant was located ... -
Proteintap fra torskemuskel under salteprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målsetningen med prosjektet var å studere proteintap ved salting av torsk. Etter et innledende storskalaforsøk i industribedrift, ble en rekke småskalaforsøk utført. Proteintap, enzymaktiviteter og protein i lake ble ... -
Proteomanalyse: To-dimensjonal gelelektroforese av Nordsjøsild i forhold til modningstid
(Research report, 2015)Forsøksresultater fra tidligere FHF-prosjekter på matjessild har vist at salte- og modningsprosessene er reproduserbare. Det er dog stadig en utfordring å kunne måle enzymaktivitet og modningsgrad, som er to parametre som ... -
Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver fra torsk (Go BIG)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Myre Havbruk og Nofima ønsket sammen å videreføre et prosjekt som ble utført av Nofima og Myre Havbruk i 2016 der proteinpulver fra torskerygger og hoder ble utviklet. Proteinpulveret fra torskerygger er spesielt godt ... -
Proxy Measures of Fitness Suggest Coastal Fish Farms Can Act as Population Sources and Not Ecological Traps for Wild Gadoid Fish
(Peer reviewed; Journal article, 2011)Background: Ecological traps form when artificial structures are added to natural habitats and induce mismatches between habitat preferences and fitness consequences. Their existence in terrestrial systems has been documented, ... -
PSP with trained assessors as alternative for descriptive analysis of a product with a complex sensory profile
(Journal article; Peer reviewed, 2022)Rapid sensory profiling of a product over time presents a challenge in quality control, particularly when the product has a complex aroma and flavour profile. Polarized sensory positioning (PSP), based on the comparison ... -
Pumping av torsk og laks, faktorer som påvirker velferd og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Prosjektet ”Pumping av torsk og laks - faktorer som påvirker velferd og kvalitet” er delt inn i tre arbeidspakker. Arbeidspakke 1: ”Pumping av levende fisk” konkluderer blant annet med at trenging er mer stressende enn ... -
Pumping av torsk og laks. Arbeidspakke 3: Hvitfisk – effekt av pumping
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Første del (A) av rapporten fokuserer på frekvens av skader på torsk etter vakuumpumping ved ulik bearbeidingsgrad (levende, usløyd, sløyd med hode og sløyd uten hode). Andre del (B) fokuserer på forskjeller i råstoffkvalitet ... -
Pumping og håndtering av smolt
(Research report, 2015)Hovedmålet for prosjektet «Pumping og håndtering av smolt» var å redusere skader og øke velferden hos smolt som blir pumpet og håndtert samt å forhindre at det oppstår senskader som følge av røff behandling tidligere i ... -
QTLs Associated with Resistance to Cardiomyopathy Syndrome in Atlantic Salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
QUALIDIFF – Quality-based differentiation of salmon
(Lecture, 2018)