Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Author "Øverby, Lene"
Now showing items 1-2 of 2
-
Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet
Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Ferdig utvannet salt- og klippfisk har en relativt kort holdbarhet som ferskt produkt. For å oppnå forlenget holdbarhet på et slikt produkt er det flere alternativer. En kan f.eks. fryse produktet, benytte ulik pakketeknologi ... -
Suitability of FTIR to distinguish pure cultures of problematic mould species from closely related species in the meat industry
Schirmer, Bjørn Christian; Liland, Kristian Hovde; Øverby, Lene; Skaar, Ida; Kure, Cathrine Finne (Journal article; Peer reviewed, 2021)Aims: The aim of the study was to apply Fourier Transform Infrared spectroscopy (FTIR) as a rapid screening method for moulds in a specific food production environment (cured meat) and to evaluate whether the method was ...