• Betydning av tidspunkt og lengde av vintersignal i RAS for prestasjon i sjø ved utsett av stor smolt 

      Ytrestøyl, Trine; Hjelde, Kirsti; Lal, Pradeep; Takvam, Marius; Gilannejad, Neda; Tronci, Valentina; Bæverfjord, Grete; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Brunsvik, Per S.; Kolarevic, Jelena; Nilsen, Tom Ole; Gharbi, Naouel (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport 

      Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumulina, Elena; Bæverfjord, Grete; Krasnov, Aleksei; Ciampa, Alessandra; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Bou, Marta; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Ruyter, Bente (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
    • Feed intake and nutrient digestibility and retention in Atlantic salmon fed diets with different physical pellet quality. A CREATE project 

      Aas, Turid Synnøve; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Ytrestøyl, Trine; Sveier, Harald; Åsgård, Torbjørn Einar (Research report, 2015)
      Three extruded salmon diets (9 mm) were produced with the same formulation but different physical pellet qualities. Pellet quality was measured in terms of bulk density, durability (Ligno and DORIS test), fat leakage, ...
    • Feed intake in Atlantic salmon fed with two different spreading patterns of feed 

      Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar; Skøien, Kristoffer Rist; Alver, Morten Omholt; Alfredsen, Jo Arve (Research report, 2015)
    • Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project 

      Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Åsgård, Torbjørn Einar (Research report, 2013)
      Atlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate ...
    • Gut evacuation rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed diets with different physical properties. A CREATE project 

      Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Sveier, Harald; Selset, Roger; Åsgård, Torbjørn Einar (Research report, 2014)
      To measure the effect of physical feed quality on gut evacuation, Atlantic salmon with mean weight 1047 g (measured after finishing the sampling) was fed two extruded feeds with different physical quality to satiation. ...
    • Hva betyr fremtidens produksjonsstrategier for ytelse, helse og velferd i sjøfasen (BENCHMARK) 

      Ytrestøyl, Trine; Bæverfjord, Grete; Kolarevic, Jelena; Solheim, Mari; Hjelle, Elise; Mørkøre, Turid; Brunsvik, Per S. (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Fire ulike produksjonsregimer i RAS (lysstyring med 6 uker kort dag etterfulgt av 24 timer lys/24 t lys hele perioden i RAS, 12 ppt/ferskvann) og utsett i sjø på to fiskestørrelser (200 og 600 g) ble sammenlignet med et ...
    • Improved astaxanthin utilization in Atlantic salmon fed sulphuric acid extracted fish bone compounds 

      Albrektsen, Sissel; Østbye, Tone-Kari K; Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Ruyter, Bente; Ytrestøyl, Trine (Lecture, 2018)
    • Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller 

      Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Nerdal, Kristin Skei; Berge, Gerd Marit (Research report, 2016)
      Dette prosjektet har hatt som hovedmål å karakterisere innhold av næringsstoff (fett, protein, mineraler) og energi i slamprøver tatt månedlig gjennom ett år ved tre settefiskanlegg. Prøver ble tatt av avvannet slam etter ...
    • Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller 

      Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Nerdal, Kristin Skei; Berge, Gerd Marit (Research report, 2016)
      Dette prosjektet har hatt som hovedmål å karakterisere innhold av næringsstoff (fett, protein, mineraler) og energi i slamprøver tatt månedlig gjennom ett år ved tre settefiskanlegg. Prøver ble tatt av avvannet slam etter ...
    • Kunnskapskartlegging-produksjon av stor laksesmolt 

      Ytrestøyl, Trine; Jenssen, Iris; Wetterwald, Vibeke Emilsen; Striberny, Anja; Alvestad, René; Dam, Rùni; Mortensen, Heidi S.; Johansen, Ellie; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Johansen, Lill-Heidi; Kolarevic, Jelena; Larsen, Jørund S; Sandberg, Merete Gisvold; Nilsen, Tom Ole (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • Kvalitetsaspekter hos laks som matvare ved endret fettsyresammensetning 

      Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Torstensen, Bente Elisabeth; Thomassen, Magny S. (Research report, 2014)
      Knapphet på marint fôrråstoff har medført redusert bruk av fiskemel og fiskeolje i fôr til norsk oppdrettslaks. I 1990 utgjorde marine råvarer 90 % av fôret mens andelen var redusert til 32 % i 2012. Planteoljer ble for ...
    • Langtidseffekter av lave omega-3 nivåer i fôr på laksens helse 

      Ruyter, Bente; Bou, Marta; Bæverfjord, Grete; Østbye, Tone-Kari K; Ytrestøyl, Trine; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Sigholt, Trygve; Berge, Gerd Marit (Research report, 2016)
      Omega-3 fettsyrer er helt sentrale for en rekke biologiske funksjoner i kroppen, som for eksempel cellenes oppbygging, avlesing av arvematerialet og inflammasjons-respons. Det er for øvrig relativt lite kunnskap om hvor ...
    • Leverkvalitet hos oppdrettstorsk. Statusrapport 

      Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      For å være i stand til utnytte potensialet som leveren fra oppdrettstorsk har som et høykvalitetsprodukt, er det nødvendig å tilegne seg kunnskaper som bidrar til en jevn og forutsigbar produksjon av lever som er velegnet ...
    • Nanofiltration of intake water in RAS: Effect on fish performance, health and welfare 

      Ytrestøyl, Trine; Sveen, Lene; Krasnov, Aleksei; Dalum, Alf Seljenes; Kolarevic, Jelena (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      The experiment tested the effect of nanomembrane filtration in RAS on the salmon's physiology, welfare and growth. A specially designed membrane was used to remove sulphate from seawater and to adjust salinity from 32 to ...
    • Nye omega-3-kilder i fôr til laks 

      Ruyter, Bente; Kousoulaki, Katerina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit (Nofima rapportserie;, Research report, 2019)
      Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på ...
    • Resource utilisation and eco-efficiency of Norwegian salmon farming in 2010 

      Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Berge, Gerd Marit; Hatlen, Bjarne; Sørensen, Mette; Ruyter, Bente; Thomassen, Magny S.; Hognes, Erik Skontorp; Ziegler, Friederike; Sund, Veronica; Åsgård, Torbjørn Einar (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      This report consists of four parts: Part 1 is an evaluation of some of the methods used for evaluating food productions in a sustainability perspective. Part 2 is a description of some sustainability indicators often used ...
    • Resource utilisation of Norwegian salmon farming in 2012 

      Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Åsgård, Torbjørn Einar (Research report, 2014)
      This report follows up the work on resource utilisation and eco-efficiency of Norwegian salmon production in 2010 and contains a resource budget for the Norwegian salmon production in 2012 showing the flow of major nutrients ...
    • Resource utilization of Norwegian salmon farming in 2016 – Professional final report 

      Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      This report is an update on the utilization of feed resources in Norwegian salmon farming industry in 2016. In 2016, 1.25 million tonnes of salmon were produced in Norway, using 1.62 million tonnes feed ingredients ‘as is’ ...
    • Ressursregnskap og analyse av fôrråvarer 2012. Sluttrapport 

      Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Hognes, Erik Skontorp; Åsgård, Torbjørn Einar (Research report, 2014)
      Dette prosjektet er en oppfølging av et prosjekt gjennomført i 2011. Det er i prosjektet gitt en oversikt over hvilke fôrråvarer som er brukt i norsk lakseproduksjon i 2012 og hvor effektivt råvarene utnyttes i produksjonen ...