Blar i Nofima rapportserie på forfatter "Ueland, Øydis"
-
Forbrukeres holdninger til norske grønnsaker - Rapport fra fokusgrupper vedrørende opprinnelse, dyrkingssystem, pris og kvalitet
Granli, Britt Signe; Øvsthus, Ingunn; Seljåsen, Randi; Ueland, Øydis (Bioforsk Rapport, Research report, 2012) -
Forbrukeres matadferd på kjøkkenet
Ueland, Øydis; Hagtvedt, Therese; Langsrud, Solveig; Veflen, Nina (Nofima rapportserie, Research report, 2017) -
Mat og måltider for aktive eldre. En studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser
Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Granli, Britt Signe; Mortvedt, Hilde Skotland; Honkanen, Pirjo; Ueland, Øydis (Research report, 2013)Aktive eldre er opptatt av mat og måltider og helse. Matvanene forandrer seg over tid ettersom barna flytter ut, de får en diagnose relatert til kostholdet eller de blir alene. Ved diagnoser som hjerte- karsykdom eller ... -
Policy tools for sustainable and healthy eating: Enabling a food transition in the Nordic countries
Jungsberg, Leneisja; Berlina, Anna; Ormstrup Vestergård, Louise; Guðmundsdóttir, Hjördis; Ueland, Øydis (Research report, 2024)This report delves into the gap between prevailing Nordic diets and the Nordic Nutrition Recommendations (NNR) 2023, emphasizing the necessity of implementing policy instruments designed to guide the food environment towards ... -
Salgsutvikling for nye plantebaserte produkter
Grimsby, Gard Sveinung; Gonera, Antje; Ueland, Øydis (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Plantebaserte produkter og kosthold blir oppfattet som bærekraftig. Bærekraft og plantemat kan sees på som innovasjonsdrivere, og vi viser til hvordan oppmerksomheten rundt disse begrepene har økt de siste fem årene. Mye ... -
Utvikling i salg av plantebaserte produkter i Norge. Oppfølgingsrapport 2024
Ueland, Øydis; Grimsby, Sveinung (Nofima rapportserie, Research report, 2024)