• Automatic quality control of internal defects in cod - results from hyperspectral, ultrasound and X-ray imaging 

      Heia, Karsten; Washburn, Kathryn Elisabeth; Skjelvareid, Martin Hansen (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Three different technologies were evaluated for the detection of embedded defects in cod fillets: ultrasound, x-ray imaging and the interactance acquisition mode of hyperspectral imaging. Previous studies had demonstrated ...
    • Automatic quantification of gaping in fish fillets using 3D imaging – preliminary results for haddock fillets – Final report 

      Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
    • Bløgging og holdbarhet på torsk 

      Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Svalheim, Ragnhild Aven; Joensen, Sjurdur; Karlsen, Kine Mari; Skjelvareid, Martin Hansen; Stormo, Svein Kristian (Research report, 2016)
      Målsettingen med prosjektet var å undersøke henholdsvis: • Om stresset torsk får redusert koaguleringstid sammenlignet med ustresset torsk, og om dette kan påvirke graden av blodtømming. • Hvordan påvirker økt aktivitet/stress ...
    • Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen; Lea, Per; Carlehög, Mats (Research report, 2016)
      Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ...
    • Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen; Lea, Per; Carlehög, Mats (Research report, 2016)
      Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ...
    • Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Johansen, Jørn-Owe; Sivertsen, Agnar Holten; Skjelvareid, Martin Hansen; Gundersen, Bjørn; Breiland, Mette Serine Wesmajervi (Research report, 2015)
      Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ...
    • Metoder for kvalitetsmåling på hel laks 

      Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Skjelvareid, Martin Hansen (Research report, 2016)
      I dette prosjektet er det gjennomført en skrivebordsstudie på aktuelle teknologier som kan anvendes for å måle kvalitet på hel laks. Kvalitetsparametere som er vektlagt i studiet er fettinnhold, fettfordeling, fettsammensetning, ...
    • Ultralyd – et nytt våpen i kampen mot lakselusa? 

      Mortensen, Atle; Skjelvareid, Martin Hansen (Research report, 2015)
      Lakselus er den største miljømessige utfordringen for lakseoppdrettsnæringen. Å utvikle effektive metoder for å bekjempe lakselus har derfor svært høy prioritet. Ultralyd er lansert som en potensiell metode for å bekjempe ...
    • Verktøy for å måle fiskekvalitet - basert på forbrukernes oppfatning (Fase 1 – Forprosjekt). Sluttrapport 

      Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe; Østli, Jens; Nøstvold, Bjørg Helen; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Reynisson, Eyjólfur; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten (Research report, 2014)
      Ved å ha et enkelt verktøy til bruk ved vurdering av kvalitet på fisk i disk kan man sikre at fisk som tilbys forbrukerne har god kvalitet. Det er imidlertid vanskelig å måle fiskekvalitet. Samtidig er det behov for et ...