• Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 1 berggylt 

      Lein, Ingrid; Berge, Gerd Marit; Bogevik, André Sture; Bæverfjord, Grete; Hamre, Kristin (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Berggylt bør i alle livsstadier tilbys fôr som er prosessert ved lave temperaturer, som agglomerering eller kaldekstrudering, fordi dette gir bedre mineralisering og mindre deformiteter, og også redusert dødelighet hos ...
    • Ernæringsbehov og fôring for optimal helse og overlevelse av rensefisk - Del 2 Rognkjeks 

      Lein, Ingrid; Berge, Gerd Marit; Bogevik, André Sture; Hamre, Kristin; Aas, Grete Hansen; Kortner, Trond M.; Kousoulaki, Katerina; Krogdahl, Åshild; Remø, Sofie C.; Sæle, Øystein (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Rognkjeks har et velutviklet tarmsystem, men pH i magen faller først ved 1,0-1,5 gram. Rognkjeksen bør derfor tilbys agglomerert eller kaldekstrudert fôr fram til denne størrelsen. Fôr med 55 % protein, 17 % fett og 6 % ...
    • EX-spot: Mørke flekker i laksefilet. Årsak til dannelse og tiltak som hemmer utvikling 

      Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Jiménez-Guerrero, Raúl; Moreno, Helena Maria; Borderias, Javier; Ruyter, Bente Synnøve; Standal, Inger Beate; Sarno, Antonio; Evensen, Øystein; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Hamre, Kristin; Andersen, Øivind; Wakamatsu, Kawasaki; Ito, Shosuke; Gannestad, Kjellrun Hoås; Xu, Cheng; Østbye, Tone-Kari K; Hillestad, Borghild; Torgersen, Jacob Seilø; Bæverfjord, Grete (Nofima rapportserie, Research report, 2022)