Browsing Nofima rapportserie by Author "Arnesen, Jan-Arne"
Now showing items 1-4 of 4
-
Gelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målsetningen med dette arbeidet var å framskaffe kunnskap om gelatin fra selskinn. Det ble utført forsøk i laboratorieskala for å finne gunstige betingelser for forbehandling av skinn og gelatinekstraksjon før et større ... -
HerrZyme - Enzymkarakterisering og teknologiutvikling for kommersialisering av enzym fra restråstoff av sild
Lindberg, Diana; Myrnes, Bjørnar; Arnesen, Jan-Arne; Øverbø, Kersti (Research report, 2014)Forprosjektet HerrZyme fokuserer på undersøkelser av en delvis renset esterase fra silderestråstoff med kommersielt formål. Enzymet bryter ned kortkjedede lipider og har så langt vist seg å ha attraktive egenskaper for ... -
Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff
Arnesen, Jan-Arne; Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2017)Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ... -
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Torsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin ...