Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 920-939 av 1072
-
Tining av fryst laks, effekt av fryselagringstid og tineregime
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Pre-rigorfileterte, vakumpakkede laksefileter ble fryst inn ved hjelp av tørris umiddelbart etter slakting. Disse ble lagret i 1 og 4 måneder ved -30 °C. De fryste, vakumpakkende filetene ble tint enten raskt (i vann 4 °C, ... -
Today’s and tomorrow's feed ingredients in Norwegian aquaculture
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)During the last decade, the production of Atlantic salmon has increased from around 900,000 tons worldwide in 2000 to more than 1,500,000 tons today, an increase of almost 70%. Norway is the main producer of Atlantic salmon. ... -
Toktrapport fra haneskjellundersøkelser i Porsangerfjorden 9. – 11. april 2002
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)I alt 39 skrapetrekk med trekantskrape ble ble foretatt i indre deler av Porsangerfjorden for å undersøke forekomstene av haneskjell (Chlamys islandica) i området. Det ble funnet til dels betydelig mengder skjell og ... -
Toleranse for temperaturfall hos torsk i settefiskfasen. Potensiell flaskehals i intensiv sesonguavhengig produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Intensiv årstidsuavhengig produksjon av torsk innebærer produksjon ved høye temperaturer i landanlegg før overføring til merder i sjøen. Fisken vil bli utsatt for et fall i vanntemperatur ved overføring til sjø i den ... -
Torsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)I dette forsøket ble torsk fanget levende og lagret i merd hvor den ble fôret med hhv. lodde og kommersielt torskefôr i 3 måneder. Etter skånsom slakting og utblødning i 30 minutter, ble fisken sløyd og de biologiske data ... -
Torsk i det svenske og tyske dagligvaremarkedet Forprosjekt: Tilstedeværelsen av tinte torskeprodukter i etablerte kanaler for fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Siden tinte filetprodukter av torsk og hyse har erstattet genuint ferske produkter av de samme artene i britiske supermarkeder er det viktig at norske bedrifter får kunnskap om hvorvidt det samme kan skje i andre store ... -
Torsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Tre råstoffpartier av torsk fisket med snurrevad ble sammenlignet med hensyn til kvalitet og utbytte i filet- og saltfiskproduksjon. To av prøvepartiene kom begge fra et middels stort snurrevadhal; det ene partiet ble ... -
Torsk som rømmer - en atferdsstudie i merd
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Resultatene fra disse innledende forsøkene ved Norfra AS sitt anlegg viser god sammenheng mellom tettheten av torsk i en merd og hvor mange som rømmer når anledningen byr seg. Dette er i seg selv ikke særlig overraskende, ... -
Totalutnyttelse av marint restråstoff - Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)I kjølvannet av en mer intensiv produksjon av oppdrettstorsk vil et interessant biprodukt være lever. I dette forsøket er den sensoriske og kjemiske kvaliteten av torskelever fra villfanget torsk og oppdrettstorsk sammenlignet ... -
Towards a cellular food future: Final recommendations from the Protein 2.0 project to Norwegian policy makers and food system actors
(Notat (Ruralis), Research report, 2023) -
Traceability of chicken – Specifications of the information to be recorded at chicken slaughter/processing establish-ments and other links in chicken distribution chains
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)This ad-hoc standard has been created as part of the EU project ‘Trace the origin of food’ (TRACE). TRACE aims to develop generic and sector-specific traceability systems for use in the food industry. This ‘ad-hoc standard’ ... -
Traceability of honey – Specification of the information to be recorded in honey distribution chains
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)This ad-hoc standard has been created as part of the EU project ‘Trace the origin of food’ (TRACE). TRACE aims to develop generic and sector-specific traceability systems for use in the food industry. This ad-hoc standard ... -
Traceability of mineral water – Specification of the information to be recorded in mineral water distribution chains
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)This ad-hoc standard has been created as part of the EU project ‘Trace the origin of food’ (TRACE). TRACE aims to develop generic and sector-specific traceability systems for use in the food industry. This ‘ad-hoc standard’ ... -
Traceability of Soya Beans - Specifications for the information to be recorded in the soya bean farming, handling (elevator) and processing establishments and other links in the soya bean product distribution chain
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)There are increasing demands for detailed information on the nature and origin of food products. Traceability is becoming a legal and commercial necessity. This ‘ad hoc’ standard has been created as part of the EU project ... -
Traceability requirements for foreign producers wishing to use the ‘Norway’ logo
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)In many foreign markets Norway is the preferred land of origin for seafood products. Documentation of the Norwegian origin of seafood products is therefore important for producers and exporters of seafood. Some of the fish ... -
TraceFish basert innføring av sporbarhet i norsk fiskerinæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Dette dokumentet beskriver et forslag til ”beste praksis” for innføring av sporbarhet i norske fiskeribedrifter relatert til TraceFish standardene. Noen av områdene som beskrives er: • Hvordan komme i gang • Hvordan definere ... -
Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks
(Research report, 2021) -
Triploid Atlantic salmon in aquaculture - Consequences for fish health and welfare under farming conditions
(VKM Report, Research report, 2023) -
Tykkfiskbein i torskefilet. Plassering (antall), trekkraft og bruddstyrke
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Følgende målinger er utført på tykkfiskbein i torsk: Antall bein totalt, antall bein som står igjen i fileten etter skjæring og skinning, hvor er disse beina plassert, beinlengde og -tykkelse, nødvendig trekkraft for å ... -
Tørkede fiskehoder. Etablering av en produksjonslinje for tørkede fiskehoder
(Research report, 2004)Totalutnyttelse av fisk er i stort fokus. Fiskehoder er ett av biproduktene som utnyttes dårlig i Norge. Mesteparten havner på sjøen mens bare en svært liten andel tørkes utendørs og selges. Island derimot har industrialisert ...